Încă un contract semnat de Consiliul Județean pentru reabilitarea unei cetăți antice: 2,3 milioane euro pentru Carsium

Consiliul Județean Constanța a semnat vineri contractul de finanțare pentru proiectul „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural – artistică a Cetății Carsium ( Hârșova)”, în valoare de 2,3 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI:

Muzeul de Istorie, edificiul roman cu mozaic, mormântul pictat și cetatea Carsium, pe lista Consiliului Județean de restaurare în 2018

Obiectivele specifice ale acestui proiect se definesc prin realizarea lucrărilor de consolidare, realizarea unui corp multifuncțional care să poată asigura toate utilitățile administrative necesare, asigurarea dotărilor ce se impun, realizarea activităților de marketing, precum și creșterea numărului de vizite la acest obiectiv de patrimoniu cultural.

Eforturile de a atrage fonduri pentru județul nostru continuă să se concretizeze. Semnarea acestui contract reprezintă un pas imens pentru viața culturală a acestui județ. Promovarea turistică reprezintă un element primordial în acest domeniu. Eu personal, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, mă voi implica cu toate resursele necesare pentru a putea asigura și pentru a duce la bun sfârșit finalizarea acestui proiect. Întotdeauna am susținut o abordare bazată pe  profesionalism, experiență și pe strategii durabile” a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Potrivit CJC, proiectul are o durată de implementare de 46 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

CITEȘTE ȘI:

Muzeul de Istorie, edificiul roman cu mozaic, mormântul pictat și cetatea Carsium, pe lista Consiliului Județean de restaurare în 2018

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *