Încă o zi de alegeri cu NERVI la PNL. „În competiţia internă din s-a DEPĂȘIT orice linie roşie”

Europarlamentarul Vasile Blaga, unul dintre cei care au pus în operă fuziunea dintre PNL şi PDL, îi sfătuieşte pe cei doi candidaţi la preşedinţia PNL să se asigure că partidul rămâne unit şi le recomandă acestora să îi „strunească” pe „nărăvaşii” care „dau de mâncare presei”. Blaga consideră că „acea teorie pe care o au unii în creier că cel care câştigă ia totul, nu va face decât să fragilizeze partidul”.

El (Partidul Naţional Liberal – .r.) va trebui să fie şi în viitoarea legislatură principalul partid de guvernare, cu un scor şi mai bun decât cel pe care l-aţi obţinut acum, dar pentru asta trebuie să rămână un partid unit şi care în continuare să se întărească şi, pentru aceea, te rog, Ludovic, te rog, Florine, faceţi toate demersurile ca să ţineţi partidul unit! Astăzi mi-au plăcut discursurile voastre, aşa trebuie să fie! Mai aveţi de făcut un lucru: ia mai struniţi-i pe câte unu-doi nărăvaşi pe care-i aveţi pe lângă voi, să nu mai daţi atâta mâncare presei, pentru că nu e nevoie!”, le-a transmis Vasile Blaga celor doi candidaţi pentru preşedinţia PNL.

Blaga consideră greşită părerea conform căreia cel care obţine funcţia de preşedinte „ia totul”.

Am condus atâtea campanii, am participat la atâtea congrese. M-am luptat în Congres, în 2011 cu domnul Boc. A câştigat dânsul, dar partidul a rămas unit, iar ponderea pe care am obţinut-o eu, patruzeci şi ceva la sută, ş-a regăsit în viitorul Birou Permanent Naţional al partidului. Aşa trebuie să fie şi acuma! Acea teorie pe care o au unii în creier că cel care câştigă ia totul, nu va face decât să fragilizeze partidul! Să fie clar lucrul ăsta! Şi vă rog pe amândoi, indiferent cine va conduce partidul în continuare: dom-le, aveţi grijă de primari 365 de zile pe an! Nu numai când suntem în campanii interne sau în campanii de alegeri generale. Până la urmă – că ne convine, că nu ne convine – sunt oamenii de la talpă, pe ei îi votează prima dată poporul şi pe urmă pe noi, pe ceilalţi!”, le-a mai recomandat fostul lider PDL celor doi candidaţi.

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, şi-a exprimat din nou susţinerea faţă de premierul Florin Cîţu pentru preşedinţia PNL, în discursul ţinut sâmbătă, la conferinţa de alegeri interne a PNL Bihor. Boc a atras atenţia asupra faptului că luptele interne din PNL dau ocazia adversarilor politici să îi critice pe liberali.

Mă bucur de faptul că actualul guvern condus de premierul Cîţu duce la nivelul următor proiectele politice ale lui Ludovic Orban în calitate de premier. (…) Acum, premierul Cîţu a reuşit să treacă deja România” atât în plan economic cât şi în plan politic, în Uniunea Europeană, la nivelul următor. (…) Îmi dă optimism faptul că investiţiile, locurile de muncă, investitorul privat, locurile de muncă sunt puse acolo unde trebuie de către premierul Cîţu”, a spus Boc.

Primarul municipiului Cluj s-a adresat şi colegilor săi din administraţiile locale, subliniind faptul că primul inistru este implicat în susţinerea din punct de vedere financiar, a autorităţilor din teritoriu:

Am găsit în premier omul care înţelege la rădăcina lucrurilor nevoile pe care le avem. Planul naţional de investiţi anunţat de premierul Cîţu şi care se implementează la rectificarea bugetară din august dă şansa tuturor administraţiilor locale din România, inclusiv cele ale PNL, să-şi desăvârşească proiectele de investiţii astfel încât î 202 s poată sta cu fruntea sus în faţa alegătorilor care ne-au ales”.

Boc a mai spus că „la vorbe mulţi se pricep, dar cu faptele e mai greu”.

Ar fi păcat mare ca fructele la toată această muncă a noastră să le culeagă altcineva în 2024 şi asta ar însemna pentru noi o trimitere în opoziţie pentru foarte mulţi ani dacă pierdem anul 2024. De aceea, spun cu îngrijorare, că m-am uitat atent la ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni în PNL şi nu este bine. Războaiele interne din PNL trebuie să se încheie. Trebuie să punem capăt războaielor interne sau aceste războaie interne vor pune capăt performanţei PNL în 2024. Avem obligaţia, fiecare dintre noi în această competiţie, să arătăm ce e mai bun în PNL, nu să inventăm lucruri care după aceea să fie utilizate de adversarii noştri. Sunt atâtea lucruri bune care se fac în actul de guvernare, sunt atâtea lucruri bune care s-au făcut în anii anteriori de guvernare, sunt atâtea proiecte politice importante pe care le avem în faţă! La acestea trebuie să ne raportăm şi nu la calomnierea colegilor de partid, sau, mai mult decât atât, la punerea lor într-o lumină care va fi folosită de opoziţie sunând: Vedeţi, voi spuneţi despre voi aşa ”, a mai afirmat Emil Boc. 

Deputatul PNL Florin Roman afirmă că „o luptă atât de intensă şi de aprigă în interiorul PNL, în care prim-ministrul şi miniştrii cabinetului liberal sunt atacaţi mişeleşte trebuie să înceteze”, a transmis, sâmbătă după amiază, deputatul liberal. Prezent sâmbătă după amiază la conferinţa de alegeri al conducerii PNL Sălaj, deputatul PNL Florin Roman a afirmat că în Guvernul României nu mai trebuie să se regăsească oameni care nu au făcut performanţă politică şi nu au obţinut scoruri electorale, el referindu-se la fostul secretar general al Guvernului, Antonel Tănase.

Mă uit la competiţia internă şi vă spun cu sinceritate că nu-mi place ce văd. Sunt de acord cu ceea ce a spus domnul Boc, cu ceea ce a spus domnul Blaga, s-a depăşit orice linie roşie. Eu cred că trebuie să ne reîntoarcem la adevăratul nostru adversar iar adversarul nostru adevărat este şi va fi PSD. O luptă atât de intensă şi de aprigă în interiorul PNL, în care primul ministru şi miniştrii cabinetului liberal sunt atacaţi mişeleşte trebuie să înceteze. Cei care susţin această campanie murdară să ştie că va fi viaţă în PNL şi după 25 şi vreau să mai ştie un lucru, un numit coleg: nu mai trebuie să susţinem în Guvernul României miniştri caAntonel Tănase, care fiind preşedintele unei organizaţii de sector a adus mai puţine voturi decât aţi adus dumneavoastră şi a ajuns ministru, iar alţii care au adus multe voturi în punga PNL au fost lăsaţi pe afară. Nu mai trebuie ca niciodată oameni de acest gen, care spun despre colegii lor că sunt ticăloşi că sunt trădători doar pentru că au opţiunea Florin Cîţu, nu mai trebuie să facem asemenea greşeli”, a afirmat Roman.

El a transmis un „mesaj de unitate” colegilor săi din Partidul Naţional Liberal, referindu-se la „echipa Florin Cîţu”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că guvernul liberal şi conducerea partidului au obligaţia de a sprijini toate proiectele comunităţilor locale conduse de aleşi locali din PNL.

Obligaţia conducerii PNL şi a Guvernului PNL este aceea de a sprijini toate proiectele comunităţilor locale conduse de primarii liberali şi a judeţelor conduse de preşedinţi de Consilii judeţene ai PNL. La guvernare, oamenii te judecă după ceea ce faci efectiv. Aici ştiu că sunt proiecte extrem de importante pe care eu vă garantez că voi fi implicat pentru a fi realizate pentru că ele reprezintă, de fapt, o carte de vizită a PNL şi realizări cu care ne putem prezenta în 2024 pentru a arăta că ne-am îndeplinit angajamentele. Toate proiectele primarilor liberali, în special înfiinţarea de distribuţii de gaz natural, toate proiectele de dezvoltare a infrastructurii trebuie sprijinite în mod sistemic de la nivelul Guvernului şi de la nivelul conducerii PNL„, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, la conferinţa de alegeri interne din cadrul organizaţiei PNL Bihor.

Orban susţine că, de la nivel naţional, el reprezintă „o garanţie” pentru realizarea obiectivelor avute în vedere la nivelul judeţului Bihor, între care a enumerat realizarea unui spital de boli infecţioase şi dezvoltarea Aeroportului de la Oradea.

Premierul Florin Cîţu, candidat pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, afirmă că îşi doreşte ca pentru şefia PNL competiţia să fie una „curată şi transparentă, pentru că se uită la noi toi românii”.

În prima parte a discursului său, premierul Florin Cîţu le-a cerut jurnaliştilor că îi filmeze pe liberalii din Bihor, arătând, în acest context, că „atunci când ai performanţă aşa arat lucrurile, relaxaţi”.

Asta vreau şi eu pentru România şi asta vreau şi pentru PNL: vrem ca acest sentiment să-l trăiască toţi românii. (…) Dar acest lucru, această relaxare, această fericire, vine numai după ce au performanţă. Şi ca să ai performanţă trebuie să munceşti şi trebuie să ai nişte obiective şi de aia, câteodată, trebuie să faci lucruri care unora nu le plac pe termen scurt”, le-a transmis Florin Cîţu sâmbătă, membrilor PNL Bihor care participă la conferinţa de alegeri interne a filialei judeţene.

Acesta a menţionat că „cine gândeşte pe termen scurt este deturnat de la obiective foarte uşor”. Cîţu a adăugat că îşi doreşte ca pentru şefia PNL competiţia să fie una „curată şi transparentă, pentru că se uită la noi toi românii, noi suntem acum în centrul atenţiei”.

În această campanie avem tendinţa să uităm că noi suntem în politică pentru români. Da, alegem elitele PNL acum, elitele care se vor bate cu duşmanii noştri, cu socialiştii, dar în acelaşi timp noi intrăm în politică, facem aceste alegeri pentru a face viaţa mai bună tuturor românilor. De aceea e important ca în aceste alegeri să fie o competiţie, dar o competiţie curată şi transparentă pentru că se uită la noi toţi românii. Noi suntem acum în centrul atenţiei, toţi ştiu că de noi depinde viitorul României. Toţi se uită la noi şi vor să vadă cum ne comportăm acum, dacă suntem de încredere, dacă prezentăm încredere şi ce vrem să facem cu România în perioada următoare. Avem o şansă unică. Nu cred că s-a mai întâmplat, poate, după criza din 1920 ca o ţară să aibă aşa de multe resurse la dispoziţie şi noi să fim la guvernare. (…) Gândim pe termen lung, ne facem planul şi noi suntem cei care modernizăm a doua oară România dar trebuie să fim responsabili”, a afirmat Florin Cîţu în discursul pe care l-a ţinut sâmbătă la conferinţa de alegeri a PNL Bihor.

Actualul preşedinte al PNL Bihor, Ilie Bolojan, a obţinut, sâmbătă, un nou mandat la conducerea organizaţiei judeţene, fiind singurul care şi-a depus candidatura pentru această funcţie.

„Programul şi prioritatea noastră în anii următori este buna guvernare. Buna guvernare a fost baza rezultatelor obţinute de PNL Bihor în alegeri şi, de asemenea, condiţia de bază pentru ca oamenii şi companiile din judeţul Bihor să aibă condiţii mai bune şi să poată prospera. Întotdeauna când există o bună guvernare se creează condiţii mult mai bune pentru dezvoltare”, a declarat, sâmbătă, Ilie Bolojan, în cadrul conferinţei judeţene de alegeri.

El a precizat că se bazează, în buna guvernare, pe cinci piloni: Primăria Oradea şi structurile subordonate, Consiliul Judeţean şi primăriile din judeţ, Prefectura şi serviciile deconcentrate, Parlamentul României şi parlamentarii bihoreni şi, al cincilea pilon, cel guvernamental. Conferinţa Judeţeană a PNL Bihor, organizată în Sala Sporturilor din Oradea, s-a desfăşurat în prezenţa celor mai importanţi lideri ai partidului la nivel naţional – liderul PNL, Ludovic Orban şi premierul Florin Cîţu care se vor înfrunta în septembrie la Congres pentru funcţia de preşedinte PNL, împreună cu europarlamentarii Daniel Buda, Cristian Buşoi, deputaţi şi senatori, miniştrii Lucian Bode (Interne), Raluca Turcan (Muncă) şi Nicolae Ciucă (Apărare), Vasile Blaga, mai mulţi preşedinţi de organizaţii judeţene din ţară, inclusiv Emil Boc, de la Cluj, şi Gheorghe Flutur, de la Suceava, dar şi din organizaţiile din Bucureşti.

Potrivit liderului PNL Bihor, organizaţia judeţeană va avea 180 de delegaţi la Congresul PNL din 25 septembrie. Echipa de conducere a PNL Bihor, Biroul Politic Judeţean, este alcătuită din preşedintele Ilie Bolojan, prim-vicepreşedinţii Florin Birta (primar al municipiului Oradea şi liderul PNL Oradea) şi Mircea Mălan (vicepreşedinte CJ), trezorierul Patricia Popa, preşedintele Curţii de onoare şi arbitraj – Laviniu Domocoş, preşedintele Comisiei Judeţene de Revizie şi Cenzori – Romeo Nica. Cei opt vicepreşedinţi ai PNL Bihor vor fi, în ordine alfabetică, Balaj Iulian, Buzle Cristian, Gal Căli, Mărcuş Ioan, Moş Arina, Sferle Mihai, Suciu Teodor şi Todoca Ioan. Alături de aceştia, vor fi, de drept, vicepreşedinţi, şi parlamentarii PNL Bihor: senatorii Gheorghe Carp, Adrian Hatos şi deputaţii Aurel Căuş şi Ioan Cupşa. La prima şedinţă a BPJ, Bolojan a anunţat că îl va propune pe prefectul Dumitru Ţiplea pentru funcţia de secretar general al PNL Bihor, iar ca adjuncţi – Ligia Oală şi Nicoleta Faur. În grupul celor 15 membri ai BPJ pe primele două poziţii se află foştii preşedinţi ai PNL Bihor, Cornel Popa, respectiv PDL, Gavrilă Ghilea, alături de Andrica Liviu, Avrigeanu Ionel, Boca Dorin, Bodea Nicolae, Cherecheş Florica, Ciora Florian, Dragoş Marcel Lazăr Vasile, Popa Gabriel, Petroi Adrian, Şchiop Ancuţa, Tătar George, Toderici Mihai.

Preşedintele interimar al PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a fost ales, sâmbătă, pentru un mandat plin la conducerea organizaţiei judeţene a partidului, cu 467 de voturi din cei 470 de delegaţi.

„În urmă cu doi ani, conducerea filialei judeţene PNL Giurgiu era preluată, cu titlu de interimat, de o echipă condusă de preşedintele Dan Motreanu. Această echipă prelua (..) o filială divizată, cu multe localităţi în care numai existau organizaţii locale, o filială ale cărei rezultate la alegerile locale din 2016 erau, elegant fie spus, modeste, respectiv şase primari şi 146 de consilieri locali, în timp ce alegerile parlamentare aduceau un rezultat dezastruos pentru că nu exista niciun parlamentar liberal de Giurgiu. În mai puţin de un an de la preluarea filialei, în urma eforturilor susţinute, a planurilor concrete şi eficiente pentru un judeţ care avea nevoie acută de schimbare, echipa condusă de preşedintele Dan Motreanu a reuşit să schimbe radical situaţia, astfel că, în 2020, PNL Giurgiu devenea lider naţional în ceea ce priveşte rezultatele în alegeri, atât la cele locale, (…) cât şi la cele parlamentare”, a anunțat deputatul Maria Horga.

Parlamentarii Ioan Alexandru Andrei şi Toma Petcu au fost aleşi în funcţiile de prim vicepreşedinţi ai filialei judeţene a PNL Giurgiu. Din Biroul Permanent Judeţean mai fac parte 13 vicepreşedinţi printre care se numără deputatul Gabriela Horga, preşedintele CJ, Dumitru Beianu şi primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *