Încă o persoană a murit, în urma incendiului de la „Matei Balș”. Bilanțul deceselor a ajuns la șapte

O femeie de 67 de ani care a fost transferată în alt pavilion din spital este a șaptea victimă a incendiului de la „Matei Balș”. Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Iniţial, autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el. O altă victimă a fost descoperită mai târziu, la locul incendiului. Ulterior, un bărbat de 70 ani, dependent de presiune continuă la nivelul căilor respiratorii a încetat din viață.

La sediul Poliției Capitalei au fost audiate șase persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, precum și rude ale pacienților care au murit în incendiul de la Institutul Matei Balș, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu ofițerii din cadrul Serviciului Omoruri au reluat sâmbătă cercetarea la fața locului împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, specialiști INSEMEX și tehnicieni criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic al Poliției Capitalei. Activitatea de cercetare la fața locului nu s-a finalizat, urmând a fi reluată în dimineața zilei de duminică.

Au fost efectuate, de către Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, necropsiile celor cinci pacienți decedați în cursul zilei de ieri, fiind în curs procedura de stabilire a identității acestora, inclusiv prin compararea probelor ADN. Totodată, având în vedere că în cursul zilei de astăzi a decedat un alt pacient care fusese transferat la Spitalul Universitar de Urgență București, s-a dispus efectuarea autopsiei medico – legale. De asemenea, se desfășoară verificări cu privire la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalației electrice şi serviciile de pază ale spitalului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *