Spread the love

Fregata canadiană „HMCS Fredericton”, care face parte din Gruparea Navală Permanentă NATO din Marea Mediterană (SNMG-2), va face o escală în Portul Constanţa, în perioada 8-10 aprilie a.c.

Potrivit Forțelor Navale, cu această ocazie, comandorul Craig BAINES, comandantul flotei canadiene din Oceanul Atlantic, va avea întâlniri oficiale cu comandantul Flotei, contraamiralul de flotilă Daniel Căpăţână, şi cu alţi oficiali ai Forţelor Navale Române, iar în perioada escalei, marinarii militari români şi canadieni se vor antrena, în cadrul unor ateliere de lucru comune organizate la bordul navelor, pentru perfecţionarea tacticilor şi procedurilor de acţiune, specifice luptei antisubmarin şi operaţiilor de supraveghere a traficului maritim, care vor fi puse în practică pe mare în perioada următoare.

Gruparea navală NATO SNMG-2 este alcătuită din şase nave de luptă din Canada, Franţa, Grecia, Marea Britanie, Olanda şi Turcia şi este comandată de contraamiralul german Jörg KLEIN. Fregata Regina Maria şi corveta Reshitelni din Bulgaria participă la acţiunile grupării din Marea Neagră.

Misiunile SNMG-2 în Marea Neagră se înscriu în sistemul măsurilor de apărare colectivă al aliaţilor NATO şi reflectă flexibilitatea Alianţei de a desfăşura activităţi specifice domeniului maritim.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *