Încă o lovitură dată PSD: Adrian Țuțuianu a trecut în tabăra lui Ponta! Mircea Dobre (PRO România Constanța): „Ceea ce se întâmplă acum în PSD este o nenorocire”

Săptămâna și lovitura! Senatorul neafiliat Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării și fost președinte al PSD Dâmbovița, înlocuit de Rovana Plumb după excluderea acestuia din partid, a trecut la PRO România. Înscrierea lui Țuțuianu în formațiunea construită de fostul premier Victor Ponta era oarecum de așteptat. Senatorul a anunțat, marți, că demersul judiciar pe care l-a inițiat pentru a contesta excluderea din PSD este sortit eșecului.

CITEȘTE ȘI:

Astfel, PRO România reușește să mai dea o lovitură PSD, Țuțuianu (FOTO JOS) fiind câștigător în județul Dâmbovița în toate luptele electorale din 2012 până în prezent, organizația județeană fiind în primele cinci pe țară.

Tutuianu
Senatorul Adrian Țuțuianu

„De prea mult timp, agenda publică a acestei țări este dominată de problemele justiției, deturnate de la fondul real către dorința lui Liviu Dragnea de a-și rezolva situațiile personale. Vulnerabilitatea juridică a liderului PSD a devenit și a partidului. Se mai discută prea puțin sau deloc despre economie, despre agricultură, despre autostrăzi, școli, spitale, fonduri europene etc. (…) PSD a fost acaparat de o clică strânsă în jurul lui Liviu Dragnea, oameni care nu au crescut în acest partid și nu l-au prețuit niciodată, pentru ei fiind doar o bună afacere personală. PSD-ul în care eu am intrat și am muncit 20 de ani nu mai există, valorile sale fiind alterate la nivel de leadership. (…) Cred că PRO ROMÂNIA poate deveni o alternativă la PSD, poate fi acel partid social-democrat modern, european, vizionar de care România are nevoie. (…) Fac un apel către primari, parlamentari, consilieri județeni și locali, membri și simpatizanți, la toți cei care cred în nevoia de dezvoltare a acestei țări, la cei care cred în nevoia de dezvoltare a județului Dâmbovița să vină alături de mine, alături de noi”, a spus Adrian Țuțuianu.

Astfel, se menține un trend de plecări din PSD către formațiunea lui Ponta, iar deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, anunță că, în viitorul apropiat, mai mulți parlamentari vor urma aceeași cale.

„Nu ne-am propus noi de la PRO România să îl lăsăm pe Liviu Dragnea fără nici un om, este vorba că lumea trebuie să își pună niște întrebări… la Adrian Țuțuianu e o mică excepție, datorită faptului că el a fost exclus din PSD, este primul dintre cei excluși care ni se alătură. Cât despre restul colegilor din PSD care vin la PRO România, nu mergem noi să ne rugăm de dânșii, ei își dau seama că ceea ce se întâmplă acum în PSD este o nenorocire și că PSD a ajuns să lucreze doar pentru un singur om sau o mică clică și pleacă de acolo. PSD nu îi mai reprezintă și vin la PRO România, unde consideră că este o alternativă, dar este și un partid în care se poate lucra în echipă. Nu este exclus nimic, o să mai vină, fără doar și poate, să fim convinși, nu doar din partea senatorilor, ci și din partea deputaților, care ni se vor alătura. Se observă ceea ce se întâmplă și vedem că pe zi ce trece PSD și Guvernul lucrează doar pentru Liviu Dragnea! Nici într-o companie nu se lucrează doar pentru un singur om, aici s-a ajuns prea departe, dar nu ne mai miră nimic”, a spus Mircea Titus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

Dacă ar fi să îi dăm crezare deputatului constănțean, potrivit căruia mai mulți deputați vor trece la PRO România, Guvernul va avea o mare problemă în Parlament când va fi votul final pe legea bugetului de stat.

„Momentan, observăm că suntem în penultima săptămână din ianuarie și Guvernul încă nu a aprobat proiectul de buget. Nu știu ce se va întâmpla cu investițiile… Avem o lună de zile aproape trecută în care Guvernul nu a venit cu proiectul de buget aprobat! Nu știu dacă este prima situație, dar cred că este una din puținele situații după Revoluție încoace când se aprobă bugetul undeva în februarie”, a mai spus Mircea Titus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *