Încă o investiție la Năvodari. Primarul Chelaru anunță acordarea a cinci milioane de euro în infrastructură școlară

Primăria Năvodari scrie de zor și depune pe bandă proiecte pentru finanțare europeană. Săptămâna și proiectul, iar joi primarul Florin Chelaru a anunțat că a depus spre finanțare un nou proiect, intitulat „EXTINDERE SI AMENAJARE ȘCOALA NR.3 ȘI MODERNIZARE CĂI DE ACCES CĂTRE UNITATEA ȘCOLARĂ – STR. VIILOR, STR. MĂCEȘULUI, STR. SPERANȚEI, STR VIITORULUI, STR. CIORCÂRLIEI, STR. CANTONULUI, STR. PESCĂRUȘULUI”.

CITEȘTE ȘI:

După Hârșova, Primăria Năvodari pune la dispoziție un număr de WhatsApp al Poliției Locale: Chelaru: „Măsură pentru un oraș mai sigur!”

„Implementarea proiectului presupune realizarea a două investiții distincte incluse într-un singur proiect : prima cu privire la realizarea extinderii și amenajării Școlii nr. 3 și cea de-a doua referitoare la reabilitarea și modernizarea drumurilor care duc către această unitate școlară Str. Viilor, Str. Măceșului, Str. Speranței, Str. Viitorului, Str. Ciocârliei, Str. Cantonului, Str. Pescărușului. Depunem astfel proiectul referitor la construcția Școlii nr. 3 pe o nouă axă, tocmai pentru a crește șansele de finanțare a acestei investiții atât de necesară pentru orașul Năvodari. Realizarea acestei investiții presupune execuția lucrărilor de extindere, de reabilitare, de modernizare și dotare a Școlii nr. 3 Năvodari. În prezent, spațiile cu destinația de sală de curs din clădirea actuală a Școlii nr. 3 “Tudor Arghezi” Năvodari sunt improprii, neasigurând spațiul și condițiile minime necesare pentru desfășurarea în condiții optime a actului de educație. Prin implementarea acestui proiect, se va realiza un nou edificiu pentru Școala nr. 3 din Năvodari, pe strada Pescărușului, prin reabilitarea și modernizarea corpului de clădire existent cu regim de înălțime S+P+2E, prin construirea unui corp nou de clădire cu regim de înălțime S+P+2E+3 parțial și a unui corp de legătura ce va face trecerea de la corpul existent la corpul nou”, anunță primarul Chelaru.

Potrivit primăriei Năvodari, noul edificiu va fi prevăzut cu 15 săli de clasă pentru 30 de elevi fiecare; 5 săli de clasă pentru 24 de elevi fiecare; 8 laboratoare cu anexe; 1 bibliotecă modernă și 1 sală de ceremonii.

CITEȘTE ȘI:

În Năvodari va fi construită o nouă școală! Primarul Chelaru: „Sălile de curs din școala nr. 3 sunt improprii“

„Se va construi o sală de sport modernă de peste 550 mp. într-un corp de clădire separat. Se va realiza un teren de sport exterior multifuncțional prevăzut cu suprafață turnată elastică, cu împrejmuire perimetrală de 5 m și iluminat (nocturnă), dotat cu coșuri de baschet, fileu pentru tenis de câmp și volei, porți multifuncționale pentru handbal și fotbal, terenul urmând să fie utilizat pentru orele de educație fizică. Suprafața desfășurată a obiectivului la finalul proiectului va fi de 5284,99 mp, amprenta la sol fiind de 1792,53 mp. Beneficiarii direcți ai acestui proiect vor fi cei peste 600 de elevi și cadre didactice care participă la procesul educațional în această instituție. 
Cea de-a doua componentă a proiectului o reprezintă reabilitarea și modernizarea unor străzi, facilitându-se astfel accesul către unitatea școlară str. Viilor, str. Măceșului, str. Speranței, str. Viitorului, Str. Ciocârliei, Str. Cantonului, Str. Pescărușului- în total reabilitarea a 1627 ml de drumuri – 10276 mp suprafață carosabilă reabilitată – și refacerea sau construirea a 3545 mp. de trotuare, lucrările constând în refacerea stratului de piatră, acolo unde este necesar și a stratului de asfalt pe străzile cuprinse în proiect”, a mai spus primarul Chelaru.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5.000.000 EUR, din care contribuția orașului Năvodari este de doar 2 %.

CITEȘTE ȘI:

Locuitorii din Năvodari vor avea propriul spital. Primarul Chelaru: „Acest spital va fi o secție externă a Spitalului Județean și va fi cu internare de zi “

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*