Înalți oficiali chinezi din Shanghai, în vizită la Constanța. Țuțuianu: „Este un prim pas spre implementarea unor proiecte cu impact major asupra domeniului medical”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a primit astăzi vizita oficială a unei delegații compusă din înalți oficiali ai Municipalității Shanghai. Delegația chineză a fost condusă de domnul Chengdong YI, Director General Adjunct al Comisiei Municipale de Sănătate din Shanghai.

„Îmi doresc ca odată cu această vizită să începem să construim împreună o relație cât mai eficientă pe termen lung. Expertiza și experiența dumnealor ca specialiști în domeniul medical poate reprezenta un foarte mare avantaj pentru județul nostru. Consider că această întâlnire este o bună ocazie să ne consolidăm buna colaborare și să fie un prim pas spre implementarea unor proiecte cu impact major asupra domeniului medical. Realizările sistemului medical chinez sunt extrem de importante și recunoscute la nivel internațional, iar acest lucru ar putea veni în sprijinul și folosul comunității din județul Constanța. Mai mult, sunt mereu într-o continuă căutare de soluții și tehnologii inovatoare pentru o diagnosticare cât mai rapidă, dar și pentru o tratare cât mai eficientă a afecțiunilor cu care se confruntă cetățenii acestui județ” – a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

delegatie chinezi

 În cadrul vizitei, s-au purtat discuții legate de sistemul integrat de sănătate, de finanțarea serviciilor de sănătate și medicina muncii. O altă temă de discuții extrem de importantă, a fost ce privind rolul guvernului în gestionarea economică a spitalelor publice.

Delegația chineză a efectuat în cursul zilei de astăzi o vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa. Aici, oficialii au purtat discuții cu reprezentanții instituției medicale și au facut un tur la secția de Pediatrie şi la cea de Ortopedie. Mâine aceștia vor vizita Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, precum și Sanatoriul Balnear Mangalia.

delegatie chinezi spital

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.