În timp ce PNL „se luptă”’ cu pensiile speciale, Predoiu (Justiție) a CRESCUT pensiile judecătorilor

Printr-un ordin de ministru semnat pe 30 decembrie, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu (PNL), a majorat la 605,225 lei valoarea VRS-ului în funcție de care se calculează salariile judecătorilor, arată stiripesurse.ro. Cum pensiile de serviciu se actualizează odată cu majorarea salariilor magistraților, cresc astfel și pensiile speciale ale judecătorilor. PNL-ul „luptă” de ani de zile cu desființarea pensiilor speciale.

Începând cu data prezentului ordin, drepturile salariale ale judecătorilor din cadrul judecatoriilor, tribunalelor, tribunalelor specializate si al curtilor de apel, precum si ale asistentilor judiciari se stabilesc avand in vedere valoarea de referinta sectoriala de 605,225 lei”, prevede ordinul de ministru semnat de Cătălin Predoiu pe 30 decembrie 2021.

Potrivit legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, „Pensiile de serviciu ale judecătorilor și procurorilor, precum și pensiile de urmaș se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizația brută lunară a unui judecător și procuror în activitate, în condiții identice de funcție, vechime și grad al instanței sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum și a sporului de vechime”.

doc
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *