Spread the love

Primăria Năvodari a depus, vineri, 6 iulie, spre finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, proiectul pentru execuția lucrărilor de extindere, reabilitare, modernizare și dotare a Școlii nr. 3 Năvodari. Primarul Florin Chelaru spune că realizarea investiției este necesară dat fiind faptul că sălile de curs din clădirea actuală a Școlii nr. 3 „Tudor Arghezi” Năvodari sunt improprii, neasigurând spațiul și condițiile minime necesare pentru desfășurarea în condiții optime a actului de educație.

„Prin implementarea acestui proiect, necesar pentru copiii noștri și pentru orașul Năvodari, se va realiza un nou edificiu pentru Școala nr. 3 din Năvodari, pe strada Pescărușului, prin reabilitarea și modernizarea corpului de clădire existent cu regim de înălțime S+P+2E, prin construirea unui corp nou de clădire cu regim de înălțime S+P+2E+3 parțial și a unui corp de legătura ce va face trecerea de la corpul existent la corpul nou. Noul edificiu va fi prevăzut cu: 15 săli de clasă pentru 30 de elevi fiecare; 5 săli de clasă pentru 24 de elevi fiecare; 8 laboratoare cu anexe; o bibliotecă modernă; o sală de ceremonii, toate aceste spații urmând să fie dotate cu mobilier și echipamente de ultimă generație. Se vor asigura facilități și pentru persoanele cu dizabilități“, spune primarul Florin Chelaru.

De asemenea, edilul afirmă că se va construi o sală de sport modernă de peste 550 metri pătrați într-un corp de clădire separat. Se va realiza un teren de sport exterior multifuncțional prevăzut cu suprafață turnată elastică, cu împrejmuire perimetrală de 5 metri și iluminat (nocturnă), dotat cu coșuri de baschet, fileu pentru tenis de câmp și volei, porți multifuncționale pentru handbal și fotbal, terenul urmând să fie utilizat pentru orele de educație fizică. Suprafața desfășurată a întregii construcții va fi de 5.284,99 mp, amprenta la sol fiind de 1.792,53 mp.

„Beneficiarii direcți ai acestui proiect vor fi cei peste 600 de elevi și cadre didactice care participă la procesul educațional în această instituție. Valoarea totală a proiectului depășește 19,7 milioane de lei (inclusiv TVA), aproximativ 4,28 milioane euro, iar contribuția Primăriei Năvodari este de aproximativ 2% din cheltuielile eligibile“, a mai spus primarul din Năvodari.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *