În ciuda numărului mare de infectări, Grecia RELAXEAZĂ restricţiile anti-COVID-19

Grecia redeschide majoritatea magazinelor și relaxează restricţiile privind petrecerea timpului liber, deși bilanțul epidemiei de coronavirus e încă unul ridicat. Nikos Hardalias, vicepriministrul protecţiei civile, a anunțat că micile magazine se redeschid de luni, nu și marile magazine şi centrele comerciale. Se va putea circula din nou cu mașina pe distanțe scurte în weekend, cu familia sau în grupuri de 3 persoane, pentru exerciţii fizice sau activităţi în aer liber.

Guvernul elen își dorește să obțină astfel beneficii „la nivel sanitar, social şi economic”, notează AFP. În plan economic, Grecia speră să fie ajutată și de sezonul turistic, pe care-l vrea pornit de la jumătatea lunii mai. Grecia e una dintre țările care susține intrudocerea paşaportului european pentru vaccinuri.

Peste 260.000 de persoane din Grecia au fost testate pozitiv cu coronavirus până acum, din care 8.093 au murit. În ultima zi, țara a raportat 3.600 de infectări și 76 de decese. Circa 1,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate până acum, 580.000 de persoane primind deja prima doză.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *