În absența consilierilor PMP, Făgădău a ajuns victimă în fața PNL și la mila lui Rezeanu. Proiecte RESPINSE pe bandă în Consiliul Local, liberalii s-au opus… locurilor de parcare și locurilor de veci!

Ședința de marți a Consiliului Local Constanța a fost în contradicție cu tiparul obișnuit. Denunțul fuziunii dintre UNPR și PMP, anunțat de Traian Băsescu, a cutremurat, politic vorbind, teritoriul, iar ședința CLM a fost marcată de absența celor trei consilieri locali ai PMP. Trecerea deputatului PMP Valeriu Steriu și a celorlalți parlamentari proveniți din fostul UNPR la PSD i-ar fi iritat pe „populari”, care astfel s-au manifestat prin… absență. Evident, votul din plen care trebuia să fie o floare la ureche a trecut în partea opusă, mai ales că și liberalii au anunțat la începutul ședinței că se vor abține la toate proiectele.

„Nu este vorba de vreo de schimbare de macaz, dacă va fi cazul de așa ceva evident că vom anunța. Au avut toți trei treabă, este doar o întâmplare”, a spus președintele PMP, Claudiu-Iorga Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Opoziție cu năbădăi: liberalii au comis-o, din nou!

„Noi am cerut să ne puneți la dispoziție atribuțiile clare și rapoartele de activitate ale celor doi viceprimari. Întrucât nu ni s-a răspuns până astăzi, considerăm că administrația nu poate să ofere transparență și nu respectă legea”, a anunțat, la începutul ședinței, consilierul liberal Adriana Arghirescu, cu mențiunea specială că liberalii se vor abține la toate proiectele de hotărâre. Un lucru pe care l-au și făcut, fie cu riscul de a se face de râs. Astfel, liberalii s-au abținut și la aprobarea procesului verbal al ședinței din luna precedentă, când au votat unele proiecte, adică s-au contrazis singuri și chiar și la proiectele privind acordarea unor locuri de veci!

La un moment dat, viceprimarul Dumitru Babu a intervenit și i s-a adresat Adrianei Arghirescu.

„Ați fost la mine cu proiectul ăsta de 1.000 de ori, vă abțineți așa… chiar blocați tot orașul!”, a spus Babu.

Se spune „adio” reglementării locurilor de parcare. Supărare mare pe Tudorel Chesoi…

Din cele 64 de proiecte supuse aprobării, 11 au fost respinse, practic cele mai importante, întrucât nu au beneficiat de votul necesar din partea a două treimi din consilierii prezenți. Absența consilierilor PMP s-a simțit, iar unele proiecte au trecut din mila consilierilor neafiliați, Romeo Rezeanu și Horia Căliminte. Vizibil iritat de căderea pe bandă a proiectelor, primarul Decebal Făgădău a părăsit sala pentru mai multe minute.

Astfel, a fost respins, printre altele, proiectul privind planul de fuziune prin absorbție între Confort Urban SRL și Ecosal SRL, deși exista în sensul adoptării o măsură impusă din 2017 de Curtea de Conturi. Au mai căzut la vot radierea unor imobile sau aprobarea mai multor PUZ-uri, printre care cel de pe bd. Aurel Vlaicu, eveniment marcat de un mic scandal iscat de câțiva locuitori din zonă. Intervenția lui Romeo Rezeanu, care a precizat că respectivul proiect a primit aviz negativ în comisie, a fost decisivă, proiectul fiind respins. De asemenea, referitor la proiectul privind vânzarea unui teren situat pe bd. 1 Decembrie 1918, liberalii și consilierul independent Andrei Popescu au intervenit vehement.

„De câte ori veți introduce acest proiect pe ordinea de zi? Va fi respins de câte ori va fi nevoie?”, au spus consilierii Andrei Popescu și Victor Constantin (PNL). Terenul trebuia vândut unei societăți administrată de fostul consilier local Tudorel Chesoi.

scandal clm

În altă ordine de idei, a fost respinsă și mandatarea reprezentantului municipiului în cadrul ședințelor adunării generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Apă – Canal Constanța” și chiar și regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice.

„Am fi putut să dăm amenzi pentru cei care nu plătesc locurile de parcare, am fi putut să reglementăm în zonele unde sunt riverani care țin 24 de ore locul și nu ai unde să parchezi ziua sau unde sunt agenți economici care țin locurile în dauna riveranilor. Trebuia să stabilim toate zonele de parcaje, cum trebuie să fie, cum își doresc cetățenii…”, a spus viceprimarul Dumitru Babu, pentru TOMIS NEWS.

„Pe o parte dintre acestea (respinse – n.r.) le voi relua și le voi supune din nou atenției consilierilor locali… Sper ca unii consilieri liberali să le explice revoluționarilor de ce unii au primit locuri de veci, iar alții nu”, a completat și primarul Decebal Făgădău, după ședința de consiliu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.