„Împreună Reclădim Constanța”, marca eTrezirea, la prima întâlnire de lucru: Patru foști candidați pentru Primărie, la aceeași masă

Asocația eTrezirea, inițiată de fostul candidat pentru funcția de primar al municipiului din partea PPU-SL, Horia Constantinescu, anunță că joi, 29 octombrie, a avut loc prima întâlnire dedicată constituirii Grupului de Inițiativă Civică Împreună Reclădim Constanța.

Cu toate că invitația de a participa la eveniment a fost lansată public tuturor candidaților la Primăria municipiului Constanța, care în urma alegerilor locale nu au obținut o reprezentativitate în Consiliul Local Municipal, doar patru dintre aceștia au răspuns prezent – Horia Constantinescu, Nicoleta Ploscaru, Corina Martin și Traian Anton Antoniadis”, au transmis reprezentanții asociației.

grup

Potrivit eTrezirea, prima întâlnire din cadrul Grupului de Inițiativă Civică Locală și-a atins scopul: „Am reușit să reunim la masa dezbaterii patru persoane care până nu demult au fost contracandidați dar care astăzi, au înțeles importanța demersului nostru, total apolitic, atât de necesar Constanței. Considerăm, de asemenea, că participarea la acest prim dialog, lăsarea deoparte a orgoliului politic, este dovada faptului că vor să se implice în continuare în procesul de reclădire a Constanței. Reluăm ideea că este nevoie de crearea unei singure voci, puternică, reprezentativă pentru societatea civilă constănțeană care să reacționeze la acțiunile sau non acțiunile aleșilor locali, ce au impact asupra Constanței”.

„Încep prin a mulțumi participanților, fiecare dintre ei dovedind că haina politică poate și trebuie pusă in cui, interesul orașului fiind comun. Campania s-a încheiat! Suntem patru constănțeni care ne dorim să punem proiecte concrete în fața autorităților competente, pentru că, în 27 septembrie, am primit un vot de încredere de la cetățenii acestui oraș. Trebuie arătat că de la vorbă la faptă este un singur pas: determinarea”, a spus Horia Constantinescu.

Fiecare dintre participanții la întâlnire au adus în discuție proiecte care ar trebui să ajungă în fața autorităților publice locale, cu o susținere puternică din partea societății civile, după cum urmează:

Horia Constantinescu a vorbit despre necesitatea înființării Constanța S.A, o societate pe acțiuni, deținută în proporție de 51% de municipalitate. Diferența de acțiuni poate fi scoasă la vânzare păstrându-se controlul autorității publice locale. Toți acționarii ar fi și s-ar simți cu adevărat implicați, nu numai financiar, ci și în implementarea proiectelor și administrarea acestora! Potrivit lui Horia Constantinescu, aceasta ar fi una dintre cele mai simple soluții pentru generarea de venit la bugetul local. 

Nicoleta Ploscaru a adus în atenție mai multe probleme printre care se numără necesitatea modificării proiectului Sălii Polivalente, prin creșterea capacității, Castelul Reginei Maria din Mamaia și găsirea unor modalități de restaurare și reintroducere în circuitul cultural și turistic al acestui important obiectiv național de patrimoniu.

Corina Martin a ridicat problemele din turismul de pe litoral, vorbind despre importanța stabilirii și promovării unui brand turistic al orașului și a unei strategii de dezvoltare și de promovare a destinației, adică ceea ce în acest moment nu mai există de peste 3 ani la Constanța, oraș ce trebuie să devină o destinație turistica de 12 luni pe an.

Traian Antoniadis a susținut ideea cumpărării de către municipalitate  a Hanului Balcan, restaurarea lui și intrarea acestuia în circuitul public. De asemenea, a fost adusă în discuție necesitatea intervenției cât mai rapide asupra malului de la plaja Modern, din dreptul Bisericii Grecești Metamorphosis.

O a doua întâlnire în demersul constituirii Grupului de Inițiativă Civică Locală  Împreună Reclădim Constanța va fi organizată cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale de la nivelul municipiului Constanța, joi, 5 noiembrie, începând cu orele 17.00.

Lansăm pe această cale invitația oficială în vederea participării la discuții, tuturor ONG-urilor și asociațiilor care au dovedit implicare în ultimii ani. Întâlnirea se va desfășura la sediul asociației eTrezirea, din str. Ștefan cel Mare, 63”, au mai precizat cei de la eTrezirea.

După întâlnirea de joi, Nicoleta Ploscaru și Anton Antoniadis au avut puncte de vedere suplimentare.

Ploscaru a subliniat că, printre altele, își dorește anularea deciziei ANAF de a se vămui containerele la București și nu în Portul Constanța, o măsură „nefericită care afectează interesele firmelor constănțene și favorizează porturi concurente, cum ar fi Varna”.

Participanții la masa rotundă s-au manifestat favorabil față de aceste proiecte și îmi exprim speranța că le vor sprijini. Participarea la dezbateri, mese rotunde, eventuala susținere a unor proiecte comune, nu afectează independența mea politică. Una dintre personalitățile prezente candidează la alegerile parlamentare. Consider că dezbaterile de la masa rotundă nu au legătură cu alegerile pentru Parlamentul României și nu afectează neutralitatea mea față de partidele și candidații care se lupta pentru locuri în Parlament”, a mai spus Nicoleta Ploscaru.

Aceeași problemă a candidaturii a fost sesizată și de Antoniadis, fiind vorba, evident, de candidatul independent pentru Parlament: Corina Martin. Antoniadis a subliniat că a afișat toată bunăvoința pentru întâlnirea de joi și cele care vor urma, însă nu va achiesa „la nimic care poate avea ca scop ascuns ridicarea imaginii politice a cuiva”.

Știm foarte bine că ideile și proiectele enunțate în campania care a trecut, cel puțin din partea subsemnatului, nu sunt fantasmagorice. Ele sunt ușor de implementat și este păcat să nu se realizeze, mai ales că sunt și NECESARE! În acest moment nu vorbesc politică, nu fac politică, de aceea am răspuns ieri invitației de a mă alătura unui grup care ar putea avea ca scop declarat punerea în practică și susținerea unor proiecte fezabile și importante ale orașului. (…) În concluzie, eu nu mă voi opri niciodată, voi continua să dezvolt în amănunt proiectele de care fac vorbire, iar la momentul oportun și lipsit total de griji politice voi lua hotărârea cea mai bună!”, a transmis Antoniadis.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *