Spread the love

Miercuri seară, pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța, a aterizat un nou avion din Italia (Roma), al cincilea din ultimele zile, parte din transporturile umanitare organizate de Ministerul Afacerilor Externe.

Instituția Prefectului Constanța a precizat faptul că, așa cum s-a întâmplat și la precedentele aeronave, toți pasagerii, în acest caz 187, parcurg pașii obligatorii din triajul epidemiologic.

„Pentru acest transport, țin să-i mulțumesc personal colegului meu, prefectul de Tulcea, Alexandru-Cristian Iordan, care și-a arătat sprijinul ferm pentru noi, în sensul că o parte dintre pasageri (100 la număr), vor fi duși într-un centru de carantinare din Tulcea. Decizia a fost luată după consultări pe care le-am avut atât cu prefectul de Tulcea, cât și cu Ministrul de Interne, Marcel Vela. Lupta împotriva COVID-19 este un test de unitate pentru noi toți, iar prin faptul că am găsit sprijin la Tulcea, este o dovadă clară că, prin solidaritate, vom găsi mereu cele mai bune soluții. Ceilalți 87 de români repatriați vor fi duși la un centru de carantinare din județul Constanța, acolo unde vor rămâne, sub paza jandarmilor constănțeni, pentru următoarele 14 zile”, a transmis prefectul Constanței, George Niculescu.

Vestea a căzut ca un trăsnet la Tulcea. Președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu, ne-a precizat faptul că ideea este… cât se poate de nepotrivită. Totodată, Horia Teodorescu a punctat faptul că, dacă decidenții de la București tot au găsit soluții de repatriere, ar trebui să găsească și soluții – financiare în special – pentru domeniul medical din județul Tulcea.

Personal, nu primesc cu bucurie această veste. Nu eu decid în Comitetul pentru Situații de Urgență Tulcea. Particip destul de des acolo. Eram informat că este posibil să se pună la dispoziție anumite spații, dar nu cred că ne face bine nouă celor din Dobrogea, ținând cont că și Constanța este saturată în momentul de față și de aceea se transferă către Tulcea. Acum și Tulcea văd că a devenit o destinație directă a decidenților. Nu știu dacă este bine pentru noi, să ni se pună mai multe sarcini decât avem. Ținând cont că gestionăm cu forțe proprii situația de la Tulcea – la Constanța nu cred că este o situație ușoară – personal, nu mă bucur pentru decizia care a fost luată, să fie aduse 100 de persoane în carantină din zona roșie a Italiei. Să nu uităm că Tulcea are 200.000 de oameni, Tulcea nu are o infrastructură care să permită alocarea unui număr important de carantinați și – cel mai important – Tulcea nu are tot ce trebuie ca să gestioneze pentru a-și proteja populația de epidemie. Un supliment în această zonă nu este binevenit. Cred că decidenții – cei de la București – dacă tot au găsit această soluție care nouă nu ne place și dacă se dorește să fim solidari cu tot ce se întâmplă în România, ar trebui să ne pună la dispoziție tot ce trebuie din punct de vedere medical, ca suport pentru Sănătatea din județul Tulcea și acești nou veniți, români de-ai noștri. Ar trebui să aloce anumite sume. (…) La Constanța, președintele CJC (Horia Țuțuianu – n.r.) a spus că nu trebuie să devenim o insulă în care să se descarce necazurile pe care omenirea și România le au în momentul de față”, a spus Horia Teodorescu, pentru TOMIS NEWS.

În ședința de miercuri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea, subiectul doar a fost discutat. Potrivit surselor TOMIS NEWS, propunerea prefectului Iordan nu a fost supusă la vot – opoziția fiind covârșitor majoritară, astfel că decizia îi aparține în totalitate reprezentantului Guvernului în teritoriu. Spațiile de carantinare din județul Tulcea sunt, în momentul de față, secrete, însă printre ele se regăsesc Puflene Resort, situat pe malul lacului Murighiol, la 500 m de Delta Dunării și tabăra de la Babadag.

CITEȘTE ȘI:

Repatriații prefectului Niculescu sunt cazați și la… Techirghiol. „Frații și surorile noastre au starea de sănătate bună, dar vor fi testați în țară”

Țuțuianu și-a pierdut răbdarea cu prefectul Niculescu: „A expus județul în mod IRESPONSABIL! Fac apel la Iohannis și Guvern să NU transforme Constanța în județ IZOLAT!”

Aprobare în CJSU: 1.500 de români din zona roșie din Italia, repatriați cu avioanele. Vor intra în carantină în… stațiunea Mamaia

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *