IMPLOZIE în PRO România: Ponta, TRĂDAT de Tudose! Voturi pentru Guvernul Orban

Plenul Parlamentului se reunește, luni, pentru votul de învestire a Guvernului condus de președintele PNL, Ludovic Orban. Executivul propus de premierul desemnat este compus din trei femei şi 13 bărbaţi, mulţi dintre ei fiind parlamentari. Orban propune 15 miniştri şi un vicepremier – Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL. Orban a cooptat în echipa sa un diplomat de carieră – Bogdan Aurescu, care lucrează în MAE din 1996, dar şi un militar de carieră, generalul Nicolae Ciucă, unul dintre cei mai succes ofiţeri ai Armatei Române. Trei dintre persoanele propuse au fost avizate negativ – Florin Cîţu – Finanţe, Violeta Alexandru – Muncă şi Ion Ştefan – Dezvoltare. Ludovic Orban a refuzat, însă, să schimbe nominalizările pentru aceste ministere.

Şedinţa plenului Parlamentului este programată pentru ora 14.00, iar premierul desemnat va prezenta Programul de Guvernare şi lista cu persoanele propuse pentru a face parte din Guvern. Înainte de ședința din Parlament, Guvernul Orban a trebuit să treacă cel mai dificil examen de până acum – strângerea numărului de 233 de voturi necesare pentru a obține votul de încredere al Parlamentului. Liberalii au negociat la sânge cu parlamentari de la PSD şi de la PRO România, iar duminică seară aceștia se bazau pe aproximativ 238-239 de senatori şi deputaţi.

Negocierile au fost atât de intense, încât PRO România este în pragul exploziei. Victor Ponta a anunțat, duminică, faptul că parlamentarii PRO România care vor intra în plenul Parlamentului pentru a vota la învestirea guvernului condus de Ludovic Orban vor fi excluși din partid. Ponta a mai spus că parlamentarii formațiunii sale NU votează guvernul Ludovic Orban dar că se gândesc să intre în sală să asigure cvorumul de ședință cu condiția ca premierul desemnat să-i schimbe pe cei trei miniștri care au primit aviz negativ după audierile din comisiile parlamentare. Lucrurile nu au fost însă la fel de tranșante în partidul lui Ponta, întrucât duminică a apărut ideea că tabăra lui Daniel Constantin, adică șase parlamentari printre care și deputatul constănțean Mircea Banias, vor vota pentru Guvernul Orban.

Tudose rupe partidul! Ponta lasă menajamentele de-o parte: TRĂDARE!

Luni dimineață, PRO România a făcut implozie: Sorin Cîmpeanu (fost premier interimar și ministru al Educației) și Daniel Constantin (fost vicepremier și ministru al Agriculturii), fondatori ai PRO România vor vota guvernul Orban!

Europarlamentarul și fostul premier, Mihai Tudose, face un apel către colegii din PRO România, dar și de la alte partide parlamentare să voteze guvernul Orban pentru că România este într-o situație critică și orice ar fi are nevoie de un Guvern cu puteri depline. Tudose susține că a văzut poziția lui Victor Ponta, cel care amenința cu excluderi dacă parlamentari ai PRO România vor vota Guvernul, dar consideră că liderul partidului greșește pentru că situația este foarte gravă și ar trebui să fie văzut interesul României, înaintea interesului personal.

„Eu cred că noi, inclusiv PRO România, trebuie să gândim rațional, să avem Guvern. Noi am dat jos un Guvern și nu ne-am gândit ce punem în loc? Apropo de Pro România, păi noi spunem că suntem cu România și ea trage să moară. Trebuie să vedem care este interesul României, nu unul personal sau al unui grup de persoane. Nu ne place de Orban, bun, pot să înțeleg. Nu știu cât de bun sau rău va fi viitorul Guvern, dar orice este mai bun decât haosul de azi. Avem în tolbă o moțiune de cenzură care poate fi trecută în februarie, dacă nu ne convine de Orban, dar astăzi România are nevoie de un Guvern plin”, a spus Tudose.

Se anunță o ședință tensionată la PRO România înainte de vot. Constantin și Cîmpeanu vor cere ca parlamentarii să fie lăsați să voteze liber și să nu fie amenințați cu excluderea din partid. În afară de cei doi și alți parlamentari PRO România sunt foarte aproape să voteze și ei guvernul PNL.

Președintele PRO România, Victor Ponta, are o reacție incendiară, după ce europarlamentarul Mihai Tudose a anunțat că ar trebui votat Guvernul Orban. Ponta susține că Tudose a negociat, în weekend, cu PNL și săptămâna trecută cu PSD pentru o revenire în partid și îl amenință pe acesta cu excluderea din partid.

„Daca va puneati intrebarea cine este “negociatorul” cu PNL – tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda in timpul saptamanii sa plece inapoi la PSD si cu Ludovic Orban in Weekend sa votam cu PNL ! Cel pentru care am muncit toti sa ajunga la Parlamentul European – si care ne-a mintit in fata pe toti ca nu merge , doar candideaza sa ajute lista ! Cel pentru care am cedat mandatul meu castigat pe lista ProRomania! E bine ca macar separam apele / dar este greseala mea ca am lasat de la mine sa treaca toate tradarile si ticalosiile la adresa noastra! Mergem mai departe – mai putini dar fara vanzatori!”, a anunțat Ponta.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *