Împărțire „echitabilă” a la… Cîțu: În Constanța, PESTE 90% din banii de la guvern se duc la… primăriile PNL! PSD depune plângeri penale

Premierul demis Florin Cîțu și-a plătit datoriile față de colegii liberali, care l-au pus șef la partid, dar a… nenorocit o țară întreagă. Cîțu a alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR! De altfel, în privința județului Constanța, procentul depășește 90%! Suma totală alocată județului Constanța se ridică la 71.437 milioane lei, din care 64.992 milioane către primăriile PNL și 1.619 milioane către primăriile PSD. Mai exact: 90,97% către primăriile liberale și doar 2,27% pentru cele conduse de social-democrați!

Au fost și o serie de arși de Guvern: Consiliul Județean Constanța a primit restul, 4.826 milioane lei (doar 6,76%), iar un primar liberal, detestat de propriul partid, nu a primit nici un leu, respectiv Primăria Mangalia. De asemenea, de zero lei se bucură și primăriile Corbu, Costinești și Castelu, acestea fiind conduse de primari PMP.

Cea mai mare sumă primită de o primărie PSD este Năvodari: 100.000 de lei. În rest, tot ce înseamnă praful de pe tobă, adică 50.000 lei, s-au alocat la primăriile PSD.

Plutonul este condus de… Primăria Medgidia, care a primit nu mai puțin de 23 milioane lei, urmată de Primăria Constanța: 10 milioane. La Mihail Kogălniceanu – 7 milioane lei, apoi plouă cu câte 5 milioane la mai multe primării PNL:

tabel

PSD, prin vocea preşedintelui Marcel Ciolacu, ameninţă că va face plângeri penale pentru abuz în serviciu faţă de toţi demnitaii împlicaţi în decizia luată de Guvern privind aloarea către primării a unor sume din Fondul de Rezervă. Ciolacu afirmă totodată că PSD va ataca şi defiinţa HG prin care doar primăriile conduse de PNL beneficiază de aceste fonduri.

Și USR-iștii au luat foc după această alocare din Fondul de Rezervă:

Nemernicia prin care Câțu a golit fondul de rezervă al Guvernului și l- a distribuit tuturor primăriilor, mai puțin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această pozitie, că pălăria îi era mult prea mare. Să te răzbuni pe niște sute de mii de cetățenii ai României pentru că nu mai ai susținere în Parlament arată nu doar cinism ci și o nedisimulată ticăloșie”, a transmis fostul vicepremier, Dan Barna.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *