Împărțeala PNL – USR-PLUS – UDMR a ministerelor. Florin Cîțu, premier; Stelian Ion, MINISTRUL JUSTIȚIEI!

Echipele de negociere PNL, USR PLUS și UDMR discută, vineri seară, la Vila Lac, cum se împart funcțiile din viitoarea guvernare. Surse din partide menționate spun că o variantă provizorie pe care se negociază este:

Premier: Florin Cîțu (PNL)

Vicepremieri: Dan Barna (USR PLUS), Kelemen Hunor (UDMR)

Președintele Camerei Deputaților: Ludovic Orban (PNL)

Președintele Senatului: Anca Dragu (USR PLUS)

Ministere PNL: Finanțe, Dezvoltare, Interne, Fonduri Europene, Apărare, Externe, Educație, Cultură

Ministere USR PLUS: Justiție, Transporturi, Economie, Muncă, Sănătate, Ape și Păduri, Comunicații

Ministere UDMR: Agricultură, Mediu, Tineret și sport

Guvernul Florin Cîțu va avea 18 ministere, iar vicepremieri vor fi Dan Barna și Kelemen Hunor, în timp ce Ludovic Orban va fi președinte al Camerei Deputaților. Acesta este acordul la care s-a ajuns între PNL și USR-PLUS, dar negocierile lui Orban au încins serios spiritele în PNL. S-a bătut în cuie, de principiu, la negocierile pentru viitorul Guvern, că PNL va da premierul (Florin Cîțu) și președintele Camerei Deputaților (Ludovic Orban), însă liberalii vor plăti foarte scump cele două funcții. Nu doar USR PLUS cere multe ministere importante, ci și maghiarii.

Europarlamentarul Dragoş Pâslaru (USR PLUS) a declarat vineri, înainte de a se alătura echipelor care negociază programul şi componenţa viitorului guvern, că, potrivit informaţiilor sale, „discuţiile sunt avansate„, atmosfera este una bună şi sunt de aşteptat progrese în acest sfârşit de săptămână.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *