Spread the love

Premierul Ludovic Orban a salutat, miercuri, în ședința de guvern, două propuneri venite de la ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, referitoare la modificarea condițiilor de aplicare la IMM Invest.

„Sunt două bariere pe care le eliminăm astăzi în urma discuțiilor cu sistemul financiar bancar de vineri. Una dintre ele: propunem renunțarea la cerința de instituire a ipotecii legale asupra universalităţii de bunuri mobile și imobile din partea debitorului. A doua: era un element de ambiguitate în ceea ce privește modul de a proba dacă ai fost afectat sau nu și am eliminat această cerință”, a spus Cîțu.

Premierul Orban a arătat că era un non-sens menținerea acestor condiții, în contextul în care statul garantează aceste credite.

„Noi garantăm în proporție de 80% sau 90%. Nu are sens să soliciți întreprinderii garanții, bunuri, mobile și imobile, prezente și viitoare. E o garanție ne-necesară, pentru că garantează statul. (…) Programul nu este destinat numai companiilor a căror activitate a fost afectată direct sau indirect de epidemie, ci e pentru toate companiile. Să le transmiteți celor de la Fond să mențină o legătură permanentă cu responsabilii din cadrul băncilor, să fluidizeze toate procedurile și să grăbească procedura de aprobare a creditelor. Ăsta e de fapt obiectivul nostru”, a spus Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *