Iar a făcut Comănescu (GSP) treabă: Ovinele moarte, aflate pe vasul Queen Hind, NU au fost incinerate. Au început PERCHEZIȚIILE

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a pus în aplicare două mandate de percheziţii domiciliare, în două locaţii situate pe raza localităţii Măcin, judeţul Tulcea. Acestea au avut ca obiect stabilirea legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare a ovinelor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia, de către Cazacioc & Co. SRL, societate contractată de Grup Servicii Petroliere în respectivul contract. În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că, mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate.

Cercetările continuă, cu privire la reprezentanţii societăţii care au contractat distrugerea deşeurilor animale, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni privind protecţia mediului şi regimul deşeurilor. Oamenii legii au găsit pe respectivul teren cadavre ale animalelor, iar bălțile din zonă erau pline de sânge și de resturi din cadavre. Totodată, există posibilitatea să fi fost depistat și antrax. Oile scoase de pe nava scufundată au fost pur și simplu îngropate în respectiva zonă, sau, pur și simplu, aruncate.

TOMIS NEWS a relatat în februarie 2020 că, de mai mulți ani, Cazacioc & Co. SRL – incineratorul în cauză – a fost în mai multe rânduri ținta plângerilor venite de la brăileni și de la autoritățile brăilene, care au acuzat mirosul insuportabil venit de peste Dunăre. Atmosfera din zonă este constant împânzită de mirosuri greu de suportat, iar măsurile dispuse de autorităţile de mediu au fost respectate doar de ochii lumii.

Vasul Queen Hind, încărcat cu peste 14.000 de oi, s-a răsturnat, pe 24 noiembrie 2019, în cursul manevrelor efectuate pentru a părăsi Portul Midia. Marinarii aflați la bord, au fost salvați, dar aproape toate animalele, cu excepția a aproximativ 200, au murit înecate sau din cauza lipsei de apă și hrană.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *