Huțucă, viitorul MINISTRU de Finanțe? „Am discutat acest aspect, dar trebuie să consolidăm PNL la Constanța. Decizia finală aparține partidului”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, numele premierului, care are termen 10 zile pentru a merge cu lista Guvernului în Parlament. Încă dinainte de consultările cu delegațiile partidelor parlamentare de la Palatul Cotroceni se prefigura un Cabinet PNL sau coagulat în jurul formaţiunii liberale, propunerea fiind președintele partidului, Ludovic Orban, pe care Iohannis l-a anunțat marți.

CITEȘTE ȘI:

Ca la orice schimbare de putere din România, pretendenții la funcții ministeriale au făcut coadă la ușa lui Orban. Presupusul guvern minoritar PNL va fi condus de Ludovic Orban, iar Raluca Turcan – vicepremier. Totodată, Raluca Turcan este vehiculată, alături Marilen Pîrtea și Florica Cherecheș la Educație; Robert Sighiartău la Dezvoltarea Regională; Emil Hurezeanu, Cristian Diaconescu, Vlad Nistor sau Bogdan Aurescu la Externe; Ion Cupșa, Dan Vîlceanu, Alina Gorghiu sau un independent la Justiție; Mara Calista și Dan Vîlceanu la Muncă; Vlad Nistor sau Adriana Săftoiu la Cultură; Victor Paul Dobre sau Dudu Ionescu la Interne și același Dudu Ionescu sau Ovidiu Raețchi la Apărare.

În ceea ce privește un minister foarte important, al Finanțelor Publice, lupta se dă între senatorul Florian Cîțu și președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. Cîțu a fost mai vocabil, dar și imprevizibil, trăsătura care s-ar putea să îl coste în lupta cu Huțucă pentru preluarea conducerii ministerului. De cealaltă parte, Huțucă este recunoscut unanim drept un foarte bun specialist în finanțe, fiind unul dintre puținii liberali care au reușit să treacă o serie de proiecte în Parlament în acest domeniu, așa cum TOMIS NEWS a relatat recent. Totodată, acest minister ar putea fi atribuit însă unui specialist din afara partidului, așa cum se preconizează că va fi la Externe sau Apărare.

Bogdan Huțucă, viitor ministru al Finanțelor Publice?

„Am discutat acest aspect, eu mi-am exprimat poziția că aș prefera să mă concentrez pe activitatea politică din teritoriu, pentru că organizația PNL Constanța trebuie să treacă printr-un șir de alegeri importante pentru consolidarea filialei și importante și pentru cetățenii județului Constanța. Dar, nu a fost o discuțție fermă, a fost un dialog privind provocările pe care le naste ministerul de Finante în perioada următoare, poziționarea mea ca om politic, opinii despre profilul celui care trebuie să ocupe funcția… Decizia privind componența cabinetului viitor ține de propunerile pe care le face domnul președinte Orban, dar ține și de decizia partidului, drept pentru care nu suntem în acel stadiu. Astăzi, nu se discută în PNL subiectul cabinet, ci se discută despre negocierile cu celelalte formațiuni politice, astfel încât să existe posibilitatea ca acest guvern să treacă de Parlament, un Parlament cu o structură extrem de versatilă și cu ținte destul de greu de armonizat… Între aceste formațiuni sunt trasate linii de demarcație greu de înțeles… Dar, decizia finală (privind numirea ministrului de Finanțe – n.r.) aparține Biroului Executiv al PNL”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *