Huțucă – propus de Orban și Vîlceanu – propus de Cîțu – REFUZAȚI de Iohannis la șefia Ministerului Finanțelor. Premierul rămâne interimar până după Congresul PNL

Ministerul Finanțelor rămâne sub controlul premierului Florin Cîțu până după Congresul Partidului Național Liberal (PNL) din 25 septembrie. Surse guvernamentale arată că președintele Klaus Iohannis a refuzat o eventuală numire a Dan Vîlceanu, unul dintre oamenii premierului de încredere, în fruntea Ministerului Finanțelor. Motivul invocat de șeful statului, potrivit surselor, a fost acela că mutarea ar provoca noi tensiuni în partid și ar da naștere acuzațiilor că premierul își numește doar apropiații în funcție, fără să țină cont de voința filialelor. Președintele PNL Ludovic Orban i-a propus pe Bogdan Huțucă și pe Lucian Heiuș la Finanțe, însă ambele nume au fost respinse, cel puțin pentru moment, de premierul Florin Cîțu.

Șeful Executivului l-a demis luna trecută pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, pe motiv că ar avea proiecte întârziate și că nu ar fi luptat eficient împotriva evaziunii fiscale, iar atribuțiile au fost preluate chiar de Florin Cîțu. Însă, miza preluării de către premier a celui mai important minister se referă la rectificarea bugetară și alocarea preferențială a banilor pentru primarii liberali, în funcție de opțiunile pe care aceștia le au la Congresul din toamnă. De cealaltă parte, Alexandru Nazare a declarat într-un interviu că premierul i-a negat în față demiterea, deși aflase deja despre remaniere din surse de la cabinetul prim-ministrului. Nazare a mai ținut să sublinieze că dintotdeauna a avut o comunicare defectuoasă cu Florin Cîțu.

Interimatul de la Finanțe a fost preluat de către însuși premierul Florin Cîțu în data de 9 Iulie, iar potrivit Constituției, interimarul nu poate depăși 45 de zile. Prin urmare, pe 23 August se încheie mandatul lui Florin Cîțu în fruntea Finanțelor, iar ministerul ar urma să rămână fără șef până la reglarea de conturi din PNL, pe 25 septembrie.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Huțucă – propus de Orban și Vîlceanu – propus de Cîțu – REFUZAȚI de Iohannis la șefia Ministerului Finanțelor. Premierul rămâne interimar până după Congresul PNL

  • marți, 3 august 2021 la 00:11
    Legătură permanentă

    Bogdan e bun ca ministru ca vine din sistem. Stie fiscalitate si inca este om. Se salveaza prostii cu el. Nu-l merita. E profesionist.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *