Huțucă (PNL): „PSD a detonat stabilitatea economică a României pentru câteva voturi”

Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat miercuri raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare, cu 20 de voturi pentru și unul împotrivă.

Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%. Articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat, astfel parlamentarii au decis „menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea de 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii”.

Liberalii au reacționat vehement față de majoritatea PSD din Senat și, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a transmis că nota de plată a iresponsabilității este de 6.5% din PIB.

„Ziua de ieri va rămâne în istorie. E ziua în care PSD a detonat stabilitatea economică a României pentru câteva voturi. Cu premeditare și cu o iresponsabilitate fără precedent, parlamentarii PSD au votat creșterea pensiilor cu 40%. Practic, pentru niște voturi vor să arunce țara în faliment, mărind chetuielile bugetare. Nota de plată a iresponsabilității de azi este de 6.5% din PIB. PSD nu are niciun interes nici de a mări pensiile, nici de a mări salariile profesorilor și nici de a finanța cheltuielile bugetelor locale. Guvernul PNL a mărit pensiile cu peste 14% in timp ce PSD rămâne călăul de serviciu al bugetului național si implicit al dezvoltării României. În nicio țară din Europa sau din lume, în contextul în care pandemia COVID-19 amenință stabilitatea economică la nivel global, niciun partid politic nu și-a permis să se joace cu viitorul propriului popor. Dar PSD este dispus să calce pe viitorul copiilor noștri, pe viitorul acestei țări pentru câteva voturi”, a punctat Bogdan Huțucă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *