Huțucă (PNL): „Prelungirea stării de urgență este o necesitate și este benefică pentru noi toți”

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României pentru încă 30 de zile. Administrația Prezidențială s-a mișcat rapid. Decretul privind prelungirea stării de urgenţă a fost publicat tot marţi, în Monitorul Oficial, la doar două ore după anunțul președintelui.

În acest context, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a salutat inițiativa șefului statului, susținând că, în esență, este vorba de un sacrificiu deloc simplu, dar pe care cu toții trebuie să fim dispuși să îl facem.

„Prelungirea stării de urgență este o necesitate – avem nevoie în continuare de măsuri drastice pentru limitarea răspândirii virusului, mai ales că în multe zone din țară, inclusiv la Constanța, vorbim de răspândire comunitară. Trebuie să ținem cont că dacă relaxăm prea repede restricțiile riscăm să prelungim consecințele provocate de COVID-19 pe o perioadă de timp mult mai mare și cu consecințe economice mult mai grave și, mai presus de orice, cu mult mai multe pierderi de vieți omenești. De felul în care vom gestiona această perioadă depinde modul în care va arăta lumea noastră la finalul acestei crize. E un sacrificiu deloc simplu, pe care, noi cu toții trebuie să fim dispuși să îl facem, ca la finalul acestei perioade, să ne apucăm de reconstrucție. Trebuie să avem încredere în autorități și să fim pe deplin conștienți că fiecare dintre noi joacă un rol esențial – putem fi o verigă slabă care rupe lanțul, sau putem strânge rândurile prin disciplină. Prelungirea stării de urgență este o necesitate și este benefică pentru noi toți. Vor veni și momentele în care ne vom putea reîntâlni cu cei dragi, în care vom putea să ne plimbăm, să explorăm – dar pentru a ne putea bucura de cei dragi, trebuie să fim, acum mai mult ca oricând, responsabili. Vă mulțumesc tuturor celor care contribuiți prin spirit civic și respectarea legilor la însănătoșirea rapidă a noastră, a tuturor”, a spus Bogdan Huțucă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *