Huțucă (PNL): „Nu știu dacă ne dorim o alianță la nivelul Consiliului Județean Constanța…”

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban și președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, s-au întâlnit joi într-un registru… politic. Popularii și-ar dori să se alăture liberalilor în teritoriu și să formeze alianțe în consiliile locale și județene. Marele competitor al PMP în acest sens, inclusiv la Constanța, este USR. Liberalii vor să se asigure în primul rând că peste tot unde au primari și șefi de CJ nu vor avea consilii locale/județene ostile. De asemenea, acolo unde se poate, liberalii vor să preia majorități în localități conduse de reprezentanți PSD. La nivelul Consiliului Județean Constanța, USR are 5 consilieri, iar PMP 3, astfel că ambele partide îi curtează pe liberali pentru a forma o majoritate, dar și pentru a desemna unul din cei doi vicepreședinți.

Conducerea PNL a decis, miercuri, că filialelor liberale le este interzis să încheie alianţe sau înţelegeri cu PSD, recomandarea fiind ca acestea să colaboreze cu PMP, USR PLUS şi UDMR. În acest context, cu cine vor face liberalii alianță la Constanța?

„Eu nu cred că întâlnirea dintre Ludovic Orban și Eugen Tomac are ca subiect de discuție alianțele de pe plan local. Cred că mai degrabă este legată de subiectul alegerilor parlamentare sau în contextul unor decizii care urmează să fie luate în Parlamentul României. Legat de ceea ce se întâmplă aici, BPN al PNL a dat ieri o directivă: alianțele, preferabil, se fac cu PMP și USR și UDMR – unde Uniunea reprezintă ceva și cei din etnia germană, pentru Sibiu. (…) Nu am luat o decizie pe acest subiect (alianță în CJC – n.r.) și nu știu dacă ne dorim o alianță la nivelul Consiliului Județean… Știm foarte clar că nu ne dorim cu PSD, ca să fiu un pic tranșant”, a spus președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.