Huțucă (PNL): „La Constanța, CONTINUĂM COLABORAREA cu USR!”

PNL și PSD au bătut palma… Mai multă bucurie la PSD, mai mulți nervi la PNL, liberalii fiind nevoiți să facă mulți pași în spate și să renunțe la ministere importante. În cazul Constanței, evident, este vorba de Ministerul Transporturilor, care va fi condus de PSD-istul Sorin Grindeanu. În toată această haotică atmosferă la PNL, vin și primele clarificări și… garanții: USL 2.0 nu se va aplica brutal și pe plan local. Cel puțin așa susține președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, care a transmis luni seară faptul că, la Constanța, colaborarea cu USR va continua, în ciuda faptului că și la adresa acestora liberalii au un dinte:

„Dragi prieteni,

În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru toate mesajele pe care mi le-ați trimis în această perioadă de criză guvernamentală, de la mesaje de încurajare și laude până la sfaturi și critici aspre. Apreciez interesul și mă preocupă îngrijorarea voastră față de ceea ce se întâmplă pe scena politică. România se confruntă cu multe crize și este firesc ca toate aceste crize să nască îngrijorări pentru fiecare dintre noi. Peste criza sanitară s-au suprapus provocările majore în zona economică, explozia prețurilor la energie și, colac peste pupăză, destrămarea coaliției de guvernare. Iată că după aproape două luni, criza politică își va găsi deznodământul. Vă spun că sunt în asentimentul vostru. Nu sunt fericit, nici împăcat cu această idee. Dacă ar fi să găsesc 100 de argumente emoționale pentru care ar fi trebuit să evităm colaborarea cu adversarii noștri tradiționali la nivel guvernamental, le-aș găsi. De asemenea, după mai bine de 25 de ani de experiență profesională, doar un argument rațional care impune situația de față este necesitatea/urgența de stabilitate și predictibilitate guvernamentală. În plus, sunt de partea celor care s-au săturat să vadă politica făcută pe rețele de socializare. De aceea, evit să fac postări emoționale doar de dragul de a puncta politic. Oricât de greu este de acceptat această coabitare la nivel central, ca lider al PNL Constanța, voi urmări ca în fiecare localitate din județul nostru să continuăm:

– accelerarea accesării fondurilor europene;- susținerea parlamentară pentru proiectele majore; – sprijinul guvernamental pentru fiecare localitate;- investițiile în rețelele de drumuri, apă, canalizare și gaze.Aceste obiective rămân clare. Dezvoltarea județului Constanța nu este negociabilă! Fiecare locuitor din acest județ merită un trai decent! În același timp, rămân consecvent cu mine și cu electoratul de dreapta din Constanța și continuăm ce am început încă din 2016. Indiferent cât de mult le plac, unora din USR, declarațiile emoționale pe rețelele de socializare, pe plan local continuăm colaborarea”, a transmis deputatul Huțucă.

Miniștrii PSD în Guvernul Ciucă: Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu, Ministerul Apărării: Vasile Dîncu, Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu, Ministerul Muncii: Marius Budăi, Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea, Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu, Ministerul Economiei: Marius Humelnicu, Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila, Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu.

PNL va avea în viitorul Guvern premierul și 8 ministere: Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu, Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu, Ministerul Energiei- Virgil Popescu, Ministerul de Interne- Lucian Bode, Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu, Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu, Ministerul Digitalizării – Florin Roman, Ministerul IMM-urilor și Turismului – Constantin Cadariu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *