Huțucă (PNL) își arată sprijinul pentru Lupu (CJC) de ridicare a unui monument al unirii Dobrogei cu România

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, transmite faptul că susține proiectul de ridicare a unui monument al unirii Dobrogei cu România, propus miercuri de președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu.

Șeful de la județ a participat ieri la lansarea volumului „Aportul militarilor români la Unirea Dobrogei cu România”, semnat de col. (rtr) Remus Macovei, în incinta Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța și, cu acest prilej, a anunțat faptul că își dorește un asemenea monument.

lupu

Sprijinul lui Huțucă a venit imediat:

Propunerea lansată de către președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, în cadrul unui eveniment cultural, este mai mult decât necesară, pentru că monumentele reprezintă elemente de identitate, simboluri care unesc comunitățile. Dobrogea pare a fi văduvită de simboluri care vorbesc despre revenirea acestui teritoriu la patria mamă. Faptul că avem bulevardul Alexandru Lăpușneanu, însă nu avem niciun monument dedicat lui Carol I, I.C. Brătianu, Kogălniceanu sau reginei Maria, indică necesitatea reașezării unor simboluri care vorbesc despre unitatea, determinarea și curajul unei generații ambițioase.Voi adresa și o interpelare ministrului culturii, pentru ca acesta să se implice și să vină în sprijinul autorităților județene în vederea realizării acestui obiectiv. Dobrogea ascunde o listă întreagă de povești care merită spuse mai departe publicului larg. Deja în spațiul public au fost lansate subiecte captivante, atât de către unii bloggeri, cât și de către anumite ziare locale, deschizând, astfel, un capitol fascinant referitor la trecutul zonei noastre”, a transmis Huțucă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.