Huțucă (PNL): „Invit liderii USR la o discuție care să aibă ca scop un parteneriat politic pe termen lung”

Alianța USR-PLUS a organizat duminică o conferință de presă în cadrul căreia și-a propus să tranșeze și să clarifice discuțiile cu PNL Constanța. Președintele USR Constanța, Remus Negoi, candidat al Alianței la șefia Consiliului Județean; președintele PLUS Constanța, Lucian Muflic și deputatul USR, Stelian Ion, candidatul Alianței pentru Primăria Constanța, au arătat că liberalii, cu neplăcută surprindere pentru USR – PLUS, au demarat o adevărată campanie plină de atacuri nu la adresa PSD – cum ar fi fost probabil de așteptat, ci la adresa… USR. Detalii, AICI!

USR-iștii sunt dezamăgiți de mai mult timp de lipsa de comunicare cu PNL și reclamă faptul că este o chestiune de doar câteva zile în care o presupusă mare alianță a dreptei se mai poate realiza. După declarațiile vehemente de duminică ale liderilor Alianței USR – PLUS, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a reacționat. Astfel, Huțucă i-a invitat pe liderii USR, dar și pe candidatul desemnat al liberalilor, senatorul Vergil Chițac, la o discuție, cel mai probabil ultima și cea care va stabili odată pentru totdeauna traiectoria acestor formațiuni politice.

„În urma declarațiilor colegilor de la USR, doresc să subliniez câteva aspecte și să lansez o invitație. Observ că, dat fiind faptul că vom avea alegeri locale în luna septembrie, presiunea asupra candidaților crește, iar la Constanța, pierdem din vedere faptul că singurul adversar este PSD. Mă așteptam ca, în conferința de presă de astăzi, să propuneți un plan, un proiect, o strategie în loc de tactici prin care să atacați voalat PNL-ul. Mă așteptam să văd un partid cu respect pentru libertatea de opinie, chiar și atunci când opiniile sunt contradictorii. De-a lungul anilor, PNL a demonstrat că este un partid flexibil, dinamic și, în același timp, un partid care respectă divergențele de opinie. Mă așteptam să văd un partid așezat cu fața spre viitor, cu privirea spre dezvoltare, spre o Constanță care să facă pasul spre următorul deceniu, și mai puțin un partid concentrat pe mize minime bazate pe vorbe nefericite din trecut. Mă mai așteptam să aud cuvinte care ne unesc, subiecte care ne aduc împreună și soluții pentru constănțeni. Mă așteptam, iarăși, să văd o conferință în care, în loc să explicați relația cu PNL și să răstălmăciți cuvintele mele, să prezentați, mai degrabă, viitorul acestui oraș și județ. Dragi colegi din USR, ne aflăm în fața unui exercițiu de maturitate politică, iar rolul oamenilor politici este acela de a desena un drum al societății, de a crea așteptări și de a descrie viitorul. Ca lider al celui mai mare partid de opoziție din municipiul și județul Constanța, invit, în continuare, la rațiune, astfel încât să putem veni în întâmpinarea doleanțelor electoratului constănțean de dreapta. Observ multă vorbărie, și mai puțin fapte. Observ multă critică și mai puțin încercarea unei construcții a unui parteneriat de forță. Atrag atenția că alegerile locale nu se câștigă prin conferințe de presă, nici prin declarații, ci ca urmare a unui plan prin care să putem arăta că știm ce facem, cum facem și de ce facem. Este timpul ca această comunicare absurdă, prin intermediul mass media sau a rețelelor de socializare, să se oprească. Pe această cale, invit pe candidații la Primăria Constanța, Vergil Chițac- PNL și Stelian Ion – USR, precum și pe liderul USR, Remus Negoi, la o discuție care să aibă ca scop un parteneriat politic pe termen lung.Propun ca miercuri 22.07.2020 să avem această discuție, în centrul căreia să se afle proiectul de câștigare a alegerilor locale de către PNL și USR. În loc să săpăm tranșee pentru electoratul nostru, este timpul să punem bazele unei construcții puternice pentru Constanța. Considerați acest mesaj ca o deschidere la prietenie, colaborare și parteneriat pentru Constanța și constănțeni”, a transmis Bogdan Huțucă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *