Huțucă (PNL): „În acest an, mă aștept ca multe companii occidentale să-și mute fabricile în România, în special cele care au plecat din Rusia”

România vrea să intre pe harta marilor producători de componente pentru baterii după ce a semnat un memorandum cu o companie germano-canadiană care va construi o rafinărie de litiu a fost semnat la începutul lunii martie. Bateriile litiu-ion sunt esenţiale pentru industria auto europeană, în condițiile în care se orienteză din ce în ce mai mult către mașini electrice. Între timp, joi, premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu încă o companie din domeniu, respectiv Varta, care intenționează să construiască o fabrică în România. În acest sens, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, salută colaborarea româno-germană și se așteaptă ca și alte companii din alte domenii să investească în România:

„Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit astăzi (joi – n.r.) cu reprezentanții companiei germane Varta care doresc să deschidă o nouă fabrică în România. Varta dorește să producă în România baterii pentru mașini electrice. Industria se află încă la început, însă are un potențial uriaș, dat fiind că viitorul aparține automobilelor electrice. Varta are deja o fabrică în România, iar extinderea operațiunilor ne arată că lucrurile merg bine, ne arată că angajații români fac performanță și că lucrează la cele mai înalte standarde. În acest an mă aștept ca multe alte companii occidentale să înceapă să-și mute fabricile în România, în special cele care au plecat din Rusia ca urmare a invaziei Ucrainei. Tocmai de aceea este important să oferim un mediu fiscal previzibil și o fiscalitate prietenoasă pentru investitorii români și străini. Dezvoltarea țării se face atât cu investiții publice cât mai ales private”, a transmis deputatul Huțucă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *