Huțucă (PNL): „Guvernul a sprijinit Constanța din prima clipă. Sunt aruncate în mod iresponsabil informații care susțin că avem focar alimentat de repatrieri”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat duminică o vizită la Constanța. Tătaru a vizitat Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Județean, dar și zona de carantină de la Techirghiol și spitalul militar mobil de pe stadionul Portul. La Spitalul Județean, ministrul Tătaru a precizat că, în România, sunt focare în dezvoltare și că vizitează județele unde sunt depășite 100 de cazuri confirmate. În privința Constanței, ministrul a punctat faptul că situația nu trebuie scăpată de sub control, așa cum s-a întâmplat la Suceava și că afluxul mare de cetățeni din exterior ar putea să deraieze lucrul bine făcut în unitățile medicale.

Evident, acest aflux mare din exterior înseamnă valurile de repatrieri din ultima perioadă în județul Constanța. Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a transmis, la scurt timp după declarațiile ministrului, faptul că „trebuie respinse ferm epidemia de știri false și de știri rău-voitoare ce poate fi la fel de gravă precum epidemia cauzată de coronavirus.”

„În momentele cele mai dificile, este important să rămânem calmi și raționali și să respingem orice formă de manipulare care instigă la ură și la dezbinare. Am văzut cum sunt aruncate în spațiul public, în mod total irespinsabil, informații care susțin că la Constanța este focar alimentat de repatrieri. Vă rog să nu aruncați informații false, nedocumentate și rău intenționate în spațiul public. Vizita de astăzi a Ministrului Sănătății a avut rolul de a-i asigura pe constănțeni că se iau toate măsurile și că situația este sub control. Astfel din 114 cazuri confirmate COVID-19, doar 21 provin din rândul persoanelor repatriate aflate în carantină. Mai mult, 13 dintre cei 21 s-au vindecat deja și au fost externați. Guvernul României a sprijinit Constanța din prima clipă. Spitalul de campanie este cel mai bun exemplu. Mai mult, capacitatea de testare în Constanța a crescut considerabil datorită aparatului Real Time PCR cu care Guvernul a dotat cadrele noastre medicale în lupta cu COVID-19. Este important să cântărim informațiile, să analizăm intențiile celor care împing astfel de mesaje și să respingem ferm epidemia de știri false și de știri rău-voitoare ce poate fi la fel de gravă precum epidemia cauzată de coronavirus”, a transmis deputatul Bogdan Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.