Huțucă (PNL) după desemnarea lui Kovesi ca procuror-șef european: „În lupta cu corupții și cu hoții nu pot exista jumătăți de măsură”

Laura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European, în urma votului din COREPER. Acesta era ultimul pas pentru Kovesi, care mai avea nevoie doar de votul din COREPER pentru a accede în funcția de procuror-șef al Parchetului European. 

În favoarea candidaturii procurorului Laura Codruţa Kovesi au votat 17 dintre cei 22 de ambasadori ai statelor care s-au alăturat până acum iniţiativei EPPO. Votul secret a fost unul indicativ şi va fi urmat de unul oficial de îndată ce negocierile între Consiliul UE şi Parlamentul European, care o susţine pe Kovesi, se vor fi încheiat.

PNL a susținut constant candidatura lui Kovesi ca procuror-șef european.

„Kovesi mai trebuie votată în Parlament, însă aici nu avem emoții, deoarece Legislativul european a susținut-o mereu. La audierile din comisiile parlamentare, Kovesi a ieșit mereu pe primul loc. Votul de astăzi este o recunoaștere a meritelor doamnei Kovesi, un procuror curajos care a înțeles că în lupta cu corupții și cu hoții nu pot exista jumătăți de măsură. Pentru acest succes s-au luptat și euro-parlamentarii PNL. Încă de la început au făcut lobby și au susținut-o pe doamna Kovesi. Mult succes, doamna procuror-șef european! Bravo, Codruța! Bravo, România!”, a apreciat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *