Huțucă (PNL): „Dincolo de instabilitatea politică, să vedem și veștile bune: A fost ADOPTATĂ plafonarea prețurilor la energie și gaze”

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu 285 de voturi ‘pentru’ și 1 vot ‘contra’, proiectul de lege care plafonează prețurile la energia electrică și gazele folosite de populație. Pentru intrarea în vigoare a legii, este nevoie ca proiectul să mai promulgat de șeful statul și să apară în Monitorul Oficial. Legea prevede o serie de măsuri de ajutor pentru plata facturilor în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

În opinia președintelui PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, președinte al comisiei de buget-finanțe, votul de astăzi este menit să mai șteargă din circul politic și guvernamental, fiind o veste bună pentru populație:

Dincolo de instabilitatea politică, haideți să vedem și veștile bune. Am votat astăzi alături de colegii mei liberali proiectul de lege care prevede plafonarea preţurilor la energie şi compensarea facturilor. Măsura se va aplica de la 1 noiembrie. De preţurile plafonate se vor putea bucura consumatorii casnici, spitalele (publice şi private), unităţile de învăţământ (publice şi private), creşele (publice şi private), ONG-urile, furnizorii de servicii sociale, publici şi privaţi, şi unităţile de cult. Preţurile vor fi plafonate la cel mult 1 leu/kwh pentru energia electrică şi la cel mult 0,37 lei/kwh pentru gaze naturale, iar facturile vor fi compensate cu cel mult 0,291 lei/kwh, în cazul energiei electrice şi cu cel mult 33% din valoarea componenţei preţului gazelor naturale. Asta înseamnă că românii vor plăti facturi apropiate de cele din anii trecuți. Guvernul estimează că 6 milioane de familii din România vor beneficia de aceste reduceri care vor apărea direct în facturi, fără ca oamenii să facă vreun demers. Sper să se rezolve cât mai curând și criza politică și să putem continua să luăm măsuri bune pentru români”, a transmis deputatul Huțucă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.