Huțucă (PNL), dezamăgit de apelul USR pentru alegerile locale: „Negociere sau invitație la împărțit funcții?”

USR Constanța dorește să tranșeze cât mai repede povestea unificării forțelor de dreapta pentru alegerile locale din acest an și, joi, a transmis un mesaj, în special pentru PNL. Alianța USR PLUS propune tuturor forțelor politice de dreapta din Constanța o coalizare care „să acorde prioritate dezvoltării locale și prosperității cetățenilor şi să înlăture PSD din fruntea administrației publice locale și județene”. Totodată, USR-iștii invită la discuții societatea civilă, mediul de afaceri, liber profesioniștii, studenții, elevii cu drept de vot, precum și „pe toți cei care doresc să transforme Constanța într-o metropolă europeană, modernă și prosperă.”

USR-iștii au propus ca ei să fie sprijiniți la alegerile pentru Primăria Constanța, respectiv să fie susținut candidatul Stelian Ion, iar, la rândul lor, să îi susțină pe liberali pentru Consiliul Județean.

Liberalii au ridicat din sprânceană după apelul USR și președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a reacționat mai degrabă dezamăgit, susținând că este „surprins de atitudinea publică a celor de la USR”.

„Pe 10 martie, PNL Constanța a lansat o invitație partidelor de dreapta, în ideea de a ne așeza la aceeași masă, pentru a putea recâștiga și a reconstrui Constanța. Au trecut aproape 3 luni de la această invitație. Atunci, spuneam că este momentul ca toți liderii de dreapta din Constanța să conștientizeze situația critică în care ne aflăm și să ne punem eforturile la comun pentru Constanța. Toți constănțenii așteaptă de la noi un proiect comun, responsabilitate, viziune, asumare, nu orgolii și competiții, care doar ar favoriza PSD-ul. Sunt surprins de atitudinea publică a celor de la USR, pentru că răspund la o întrebare cu o altă întrebare și pare o tactică de comunicare. Reamintim că noi, cei din Partidul Național Liberal, am inițiat negocierile, în urmă cu trei luni și, chiar dacă acestea au fost puse pe pauză de pandemia de COVID-19, asta nu înseamnă că vreo secundă această invitație nu a rămas deschisă. Această invitație a dumneavostră, colegi de la USR, este una la negocieri sau este o invitație să împărțim funcții? Vreți să ne așezăm la aceeași masă și să discutăm ce putem face împreună pentru Constanța? Vreți să evaluăm ce resurse are fiecare organizație și ce experiență are fiecare membru al acestei organizații, astfel încât să ajungem la cea mai bună formulă pentru o echipă puternică, în care să primeze experiența? Sau vreți să capitalizați câteva titluri de presă cu această invitație? Obiectivul nostru este să redăm Constanța constănțenilor, nu să publicăm mail-uri. Noi vrem să discutăm proiecte, nu funcții. Noi credem în oameni pregătiți și în principii. Suntem deschiși să continuăm discuțiile din martie și sperăm că profesionalismul va fi principiul cu care dreapta va reconstrui Constanța”, a transmis Bogdan Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *