Huțucă (PNL), despre bugetul de stat: „Asigură sume RECORD pentru investiții publice: autostrăzi, porturi, aeroporturi”

Președintele comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților și președinte al PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a prezentat luni în Parlament proiectul bugetului de stat pe 2021. Huțucă a subliniat că forma prezentată de buget asigură toate cheltuielile funcționale ale statului și sunt alocate sume record pentru investiții:

„Guvernul a fost constrâns să găsească resurse necesare pentru toate nevoile societății și economiei și să demareze un proces de consolidare finanțelor publice. Politicile promovate de PSD în 2017 – 2019 au eliminat orice spațiu fiscal, orice rezervă care ar fi fost utilă României în perioada crizei. În 2019, rapoartele comisiei europene atrăgeau atenția că România este statul cel mai vulnerabil din punct de vedere economic în situația declanșării unei crize. În ciuda contextului intern și internațional, bugetul pe 2021 acoperă toate obligațiile financiare ale statului: sistemul public, pensiile majoritate cu 14%, alocațiile majorate cu 20%, asistența socială, cheltuielile sanitare și descentralizate. Mai mult, bugetul alocă o sumă record pentru investiții publice vorbim de 62 miliarde lei direcționate către proiecte majore: autostrăzi, porturi, aeroporturi, care vor contribui la relansarea economiei. (…) Guvernul, în 2021, nu a majorat nici un impozit și nici o taxă, nu a instituit nici o taxă nouă, ba chiar păstrează facilitățile pentru operatorii economici din 2020. (…) Indicatorii de bază pe care a fost construit bugetul pe 2021 ne dau garanția că putem avea o creștere economică solidă. Estimăm un PIB mult mai mare decât în perioada anterioară pandemiei, o creștere economică de 4,3%. În funcție de performanțele guvernului, creșterea ar putea fi mai mare. O inflație medie anuală mică: 2,4%, păstrează relativ constantă puterea de cumpărare a românilor. (…) 2021 reprezintă semnalul cel mai clar al demarării unor ample reforme structurale, în plan economic și social. Avem la dispoziție 4 ani ca să așezăm pe baze noi marile reforme publice. (…) În orizontul anului 2024 putem vorbi de un standard de viață asemănător mediei europene, vom scoate populația din sărăcie și din depedența față de stat. Cei care fac tranzacții electorale cu neajunsurile oamenilor vor avea o mare surpriză”, a spus Huțucă.

orban papusi

Parlamentarii PSD le-au oferit luni, premierului Florin Cîțu și președinților Camerei Deputaților și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, câte o păpușă din plastic, ca formă de protest față de decizia Guvernului de a bloca dublarea alocației de stat pentru copii.

„Astea sunt păpușile pe care le-ați manevrat voi 30 de ani”, a zis Ludovic Orban. Angajații Camerei Deputaților au luat păpușile-bebeluș de pe pupitrele oficialilor puterii. „Mă puneti în situația să le cer chestorilor să repună ordinea. Lăsați circul deoparte”, a adăugat Orban.

„A-lo-ca-ții, a-lo-ca-ții, a-lo-cații”, au strigat parlamentarii PSD, premierul oprindu-se din discurs din cauza zgomotului creat.

„Nu ați depșăit vârsta copiiilor. Știam că alocațiile sunt pentru copii, nu pentru parlamentari, asta este. Veți primi alocația dar trebuie să vă înscrieți la școală”, a replicat Florin Cîțu.

citu papusi

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *