Huțucă (PNL Constanța) susține PNDL 3 – Anghel Saligny: „Păi și atunci ce să facem, dragi colegi de la USR? Să nu mai facem nimic? De asta vă este frică?”

Liberalii nu sunt deloc impresionați de declarațiile războinice ale USR, care amenință cu ieșirea de la guvernare. În acest context, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, susține faptul că programul de investiții Anghel Saligny – inițiat de PNL – reprezintă o necesitate pentru comunitățile locale, iar cei de la USR ar trebui să înțeleagă acest aspect, chiar dacă ei nu au prea mulți primari:

Colegii noștri de la USR trebuie să înțeleagă importanța programului „Anghel Saligny”. Nu există doar România orașelor mari, există și România orașelor mici, a comunelor și a satelor. Aproape jumătate dintre români locuiesc în mediul rural. Din păcate, în ultimii 31 de ani, guvernele României au acordat mult prea puțină atenție acestor comunități. Guvernul Cîțu și-a asumat investiții majore în aceste comunități, investiții care să asigure un pachet minim de civilizație: gaze naturale, rețea de apă și de canalizare și asfaltarea drumurilor. O analiză a Ministerului Dezvoltării arată că:- 57 % din drumurile județene și 80 % din drumuri de țară au nevoie de modernizare – 29 % din așezări nu au rețea de apă – 57 % au nevoie de rețea de ape uzate – în mai mult de două treimi din așezări, rețeaua de gaze nu este construităNu putem face aceste investiții din bani europeni pentru că banii din PNRR merg cu prioritate către programe verzi și către digitalizare. În același timp, fondurile Programul Operațional Regional prin care s-ar putea realizat astfel de finanțări nu vor fi accesibile decât din 2023. România are un decalaj mare de dezvoltare față celelalte state membre ale UE, care și-au rezolvat astfel de probleme de infrastructură în rural cu decenii în urmă. De aceea, cele mai multe dintre programele europene actuale nu mai abordează astfel de probleme. De aceea, aceste investiții trebuie făcute din fonduri naționale. Implicarea Guvernului este un act de patriotism. Partenerii noștri de la USR trebuie să înțeleagă că România nu este doar a marilor orașe, ci și a satelor, a micilor localități. Este vorba până la urmă și de democrație și reprezentativitate. Comunitățile locale trebuie să-și vadă apărate și promovate interesele în cadrul coaliției de guvernare. Înțeleg că USR se opune acestui program din rațiuni electorale. Motivul este clar: USR nu are primari în mediul rural și se teme probabil că primarii în funcție vor fi apreciați de oameni dacă vor reuși modernizarea și dezvoltarea comunităților pe care le conduc. Păi și atunci ce să facem, dragi colegi de la USR? Să nu mai facem nimic? De asta vă este frică? De dezvoltarea și modernizarea comunităților?”, a transmis deputatul Huțucă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.