Huțucă, PNL Constanța: „PSD pregătește o lovitură drastică universităților de tradiție din România, tăindu-le sute de locuri de la masterat și doctorat”

Președintele organizației județene a PNL, deputatul Bogdan Huțucă, anunță marți că ministrul Educației, Valentin Popa, pregătește o lovitură drastică universităților de tradiție din România, tăindu-le sute de locuri de la masterat și doctorat, ceea ce se traduce în venituri reduse cu milioane de euro pentru acestea.

„Bineînțeles, măsura nu este una întâmplătoare, ci este o reacție directă a ministrului de a pedepsi centrele universitare care nu l-au susținut în momentul nominalizării sale la conducerea Ministerului Educației. Pe bună dreptate, rectorii universităților, majoritatea parte a Consorțiului Universitaria, au criticat această desemnare, arătând limitele profesionale, dar și intelectuale ale unui om care va trebui să gestioneze sistemul educațional românesc. Mai mult decât atât, PSD pune astfel la colț toate acele instituții care de-a lungul timpului au fost vocale la adresa „partidului mamă”, deranjând din matca firească a demagogiei și incompetenței cursul unei guvernări haotice. În stilul său caracteristic, PSD își suflecă mânecile și ia de piept mediul universitar, o lume atât de inaccesibilă, dar și stranie lui în același timp, incompatibilă cu viziunea existențialistă a marelui Dragnea și a gospodinelor sale Lia, Vasilica și Carmen. Mergând pe aceleași reflexe golănești, PSD, prin vocea ministrului Valentin Popa, vrea să pună parul pe studențime, intelectuali, cercetători din lumea universitară, predându-le, ca în filmul „Cel mai iubit dintre pământeni”, o bine meritată lecție de reeducare”, susține deputatul Bogdan Huțucă.

Săptămâna trecută, sute de locuri bugetate la Masterat şi Doctorat au fost şterse din dreptul universităţilor mari de stat.

„Cu ură şi cu răzbunare, dl. Ministru Popa, alături de colegii săi de partid, dl. Dragnea şi d-na Dăncilă, a tăiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi şi mai prestigioase universităţi românesti, universităţile din Consorţiul Universitaria, şi le-au împărţit cu generozitatea boierilor medievali noilor cetăţi de scaun ale învăţământului universitar românesc”, spunea rectorul Universităţii Bucureşti,  Mircea Dumitru.

De asemenea, alte 50 de universităţi din ţară, cu performante mai modeste, au primit locuri în plus. De exemplu, ministerul Educaţiei a decis ca Universitatea din Bucureşti să aibă din octombrie cu 335 de locuri mai puţin la Master, Universitatea Babeş-Bolyai – cu 200 de locuri mai puţin.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *