Huțucă (PNL Constanța): „Este CRUCIAL să menținem locurile de muncă!”

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, salută măsurile guvernamentale adoptate în noaptea de miercuri spre joi referitoare la mediul antreprenorial și punctează faptul că, dincolo de mobilizarea socială pentru stoparea răspândirii coronavirus, se impune un efort de a menține locurile de muncă.

„Este normal ca epidemia COVID-19 să ne îngrijoreze. Sănătatea noastră e pusă la încercare, precum și sănătatea economiei. Prioritatea noastră este să ne asigurăm că stopăm răspândirea acestui virus și de aceea este necesar ca românii să stea acasă. În această perioadă, este crucial, ca în paralel, să facem toate eforturile să menținem locurile de muncă. Guvernul va plăti șomajul tehnic pentru angajații din companiile care au fost afectate de criza coronavirus. Acesta va fi plătit din bugetul Ministerului Muncii, prin intermediul ANOFM – prin bugetul de șomaj, pe toată durata stării de urgență. Pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, indemnizaţiile de șomaj tehnic sunt în valoare de minimum 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut”, a transmis Bogdan Huțucă.

Pe același subiect:

Ludovic Orban, către prefecți: „Întăriți DSP-urile prin angajarea de persoane competente!”

Huțucă (PNL): „Fiecare gest necugetat pe care îl facem, poate fi o sentință pentru altcineva”

Stocurile sanitare, aproape de ZERO. Orban calmează populația: „Vom dezvolta capacități de producție”

Huțucă (PNL): „Lucrăm la un set de măsuri în vederea diminuării efectelor pe care epidemia le va avea asupra Constanței”

Codul Penal, modificat de Guvern: PEDEPSE mai MARI pentru zădărnicirea combaterii bolilor! DOSAR PENAL pentru „omisiunea de a oferi date”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *