Spread the love

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunță faptul că extinderea centralei nucleare de la Cernavodă ar trebui făcută împreună cu companii din ţări membre NATO sau ale Uniunii Europene, spunând că Nuclearelectrica ar avea capacitatea de a construi singură un reactor nuclear, având în vedere că statul are o politică ce prevede neîncasarea de dividende de la companie, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Popescu spune că proiectul privind reactoarele 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă „stagnează” şi că ar prefera ca acesta să fie dezvoltat în colaborare cu companii din ţări considerate parteneri strategici ai României şi nu cu companii din China.

CITEȘTE ȘI:

Virgil Popescu a avansat ideea conform căreia Nuclearelectrica ar fi capabilă să construiască singură un reactor nuclear la centrala de la Cernavodă. De aceeași părere este și președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. Acesta a transmis miercuri faptul că dezvoltarea Centralei nu trebuie făcută cu companii din China.

„De aproape patru ani, de când suntem colegi în Parlament, am avut numeroase discuții cu ministrul Virgil Popescu despre centrala de la Cernavodă. Ambii am plecat de la premiza că: Trebuie să dezvoltăm centrala, pentru că energia nucleară este o energie verde, sigură și este energia viitorului. 2. Astfel susținem apariția a sute de noi locuri de muncă bine plătite. 3. Creștem oferta de energie electrică pentru economia României care se dezvoltă. 4. Dezvoltarea centralei trebuie făcută cu partenerii noștri euro-atlantici și nu cu state care reprezintă o amenințare strategică la adresa NATO și UE”, a transmis Bogdan Huțucă.

Ministerul Economiei preconizează faptul  că în 2026 unitatea I de la Cernavodă va trebui oprită şi retehnologizată.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *