Huțucă (PNL Constanța), dezlănțuit pe PSD-iști: „Pentru MAI îți trebuie mai mult decât experiență politică, îți trebuie viziune! De Mănescu am auzit când și-a dat demisia din PNL…”

Comitetul Executiv Național de luni al PSD a creionat mai multe modificări în echipa guvernamentală. Amintim că premierul Viorica Dăncilă a anunțat propunerile pentru două ministere, Teodor Meleșcanu fiind înlocuit la șefia MAE cu Ramona Mănescu (propunere ALDE) și Carmen Dan, de la MAI, cu Nicolae Moga. De asemenea, Mihai Fifor a fost ales vicepremier pe Parteneriate Strategice.

După CEx al, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, nu este entuziasmat de schimbările operate în guvernul condus de Viorica Dăncilă. De exemplu, Ramona Mănescu, constănțeancă, este fost europarlamentar din partea PNL. Fără garanția unui nou mandat din partea liberalilor la Bruxelles, a plecat la ALDE.

„De doamna Mănescu, no comment, nu am cunoscut-o… Am aflat de dânsa când am primit demisia ei din PNL, chiar în perioada în care am preluat președinția și nu vreau să fac comentarii despre persoane pe care nu le cunosc”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

În ceea ce privește propunerea privind validarea senatorului social-democrat constănțean, Nicolae Moga, președintele PNL Constanța ne-a precizat că acesta, în ciuda experienței politice, nu va putea face față la șefia unui minister cu multe probleme.

„Domnul Moga are experiență politică, dar, personal, cred că pentru funcția de ministru de Interne îți trebuie mult mai mult decât experiența politică. Trebuie să ai abilități manageriale privind această zonă, trebuie să ai foarte mult discernământ și să te adaptezi foarte rapid la acest sistem, pentru a putea lua decizii. Mai ales, trebuie să ai o viziune, unde să se îndrepte acest sistem și cum să acoperi problemele pe care chiar le are acest sistem privind siguranța publică, de exemplu, în mediul rural și în localitățile mici. Cred că îți trebuie o expertiză de un anumit gen”, a mai spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

„Orlando își dorea o diplomă și a primit-o”

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, își păstrează funcția de vicepremier interimar pe probleme economice, potrivit Vioricăi Dăncilă acest interimat se va încheia în luna august. În opinia lui Bogdan Huțucă, această funcție este strict o… recompensă de la partid, întrucât un ministru de Finanțe nu are nevoie de astfel de diplome și medalii.

„Ce înseamnă funcția asta de vicepremier? Adică încă o medalie, încă o tresă? Așa o tratez! Activitatea de ministru de Finanțe este una full time! Într-adevăr, interacționezi cu foarte multe ministere și iei decizii care își pun amprenta asupra acestora. Nu ai nevoie de o fișă a postului de vicepremier și nici nu ai avea timp să poți coordona activitățile altor ministere. O privesc ca pe o diplomă, o medalie, probabil că domnul Orlando și-o dorea foarte mult și a primit-o. Atunci când faci foarte multe compromisuri în ceea ce privește meseria și le faci din cauza apartenenței la partid și loialitatea trebuie recompensată. Dacă așa a considerat, înseamnă că și-a atins un scop în viață”, a mai spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.