Huțucă (PNL Constanța), despre moțiunea de cenzură a PSD: „Toți parlamentarii liberali vom fi în sală!”

Biroul Permanent Naţional al PNL şi grupurile parlamentare ale formaţiunii s-au reunit, luni, într-o şedinţă, la Camera Deputaţilor, înainte de citirea moţiunii de cenzură depusă de PSD. Liberalii au decis în ședința de luni să voteze la vedere împotriva moțiunii de cenzură.

CITEȘTE ȘI:

Moţiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, iniţiată de PSD şi UDMR, după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a fost citită în Parlament de la ora 14.00.

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a transmis faptul că toți parlamentarii liberali vor fi în sală la votul pentru moțiune, punctând faotul că „românii s-au săturat să fie captivi unor baroneți locali care generează sărăcie”.

„Nici nu și-au terminat bine guvernarea dezastruoasă că PSD deja vrea să dea jos Guvernul Orban prin moțiune de cenzură. PSD acuză guvernul liberal exclusiv de decizii pe care le-am luat împreună pentru că așa ne-a cerut poporul:
1. Ne-am asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, un lucru cerut de aproape toți românii. Românii s-au săturat să fie captivi unor baroneți locali care generează sărăcie, subdezvoltare și risipirea banilor românilor.
2. Ne-am asumat răspunderea pe bugetul pe 2020, pentru a debloca proiectele de investiție din toată țara.
3. Am modificat nenorocirea numită OUG 114, ceea ce a produs scăderi semnificative la prețul carburanților, al energiei electrice și al gazelor naturale.
4. Am modificat legea și de acum încolo decontăm naveta elevilor din mediul rural, un drept luat de fostele guverne PSD.

Aici sunt doar câteva dintre măsurile bune luate de guvernul liberal și care îi deranjează la culme pe pesediști. Cât despre noi, toți parlamentarii liberali vom fi în sală, așa cum am fost și la moțiunile trecute, și la instalarea guvernului”, a transmis deputatul Huțucă.

Motivul moțiunii de cenzură este asumarea răspunderii Executivului pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin. PSD și UDMR acuză Executivul, în textul moțiunii de cenzură, de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari. PSD are 198 de parlamentari şi UDMR – 30, deci în total 228. La aceştia se adaugă şi patru parlamentari ai Partidului Forţa Naţională, condus de senatorul Teodor Meleşcanu. În total – 232 de parlamentari care, teoretic, dacă nu se înregistrează absențe în ziua votului, vor vota pentru moțiune. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, matematic, se bazează exact pe 232 de voturi.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.