Huțucă (PNL Constanța) despre aderarea la Schengen: „Avem nevoie de politicieni respectați la Bruxelles și nu de escobari locali puși pe distrugere și pe jaf”

Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat, miercuri, omologului olandez, Mark Rutte, sprijinul Olandei pentru aderarea României la spaţiul Schengen, subliniind că ţara noastră îndeplineşte criteriile tehnice de accedere şi că această temă nu trebuie legată de problematica Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

CITEȘTE ȘI:

Reorganizare ANAF: se revine la direcțiile județene ale Fiscului. Inițiatorul Mihu (PSD Constanța) se bucură de sprijinul lui Teodorovici

Rugămințile premierului român nu au ajutat la nimic, întrucât omologul olandez a ținut să transmită clar că țara lui se va opune în continuare aderării României la spațiul Schengen.

„Nu suntem de acord pe toate punctele, cum este Schengen, este adevărat, dar suntem de acord pe multe alte puncte”, a explicat Mark Rutte.

Constanța ar putea fi cel mai mare beneficiar al aderării la spațiul Schengen și, după veștile proaste de astăzi ale premierului olandez, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, consideră că „atacurile continuie (sic!) la adresa statului de drept, dorința PSD de a controla Justiția și evenimentele din 10 august ne închid șansele de aderare pe termen mediu și scurt.

„Aderarea la spațiul Schengen ar aduce României beneficii economice de miliarde de euro, zeci de mii de locuri de muncă și o dezvoltare pe măsură. Doar integrarea portului Constanța în spațiul Schengen ar aduce la bugetul local sute de milioane de euro anual. Cu toții ne dorim acest lucru, constănțenii în primul rând! (…) Avem un Guvern care pur și simplu nu este interesat de soarta românilor și a României ci doar de soarta liderilor cu probleme penale care trebuie salvați de Justiție. Asta ca să înțelegem exact de ce avem nevoie de o Justiție independentă și de o integrare economică mai puternică în Uniunea Europeană. Ca să înțelegem cu toții de ce avem nevoie de politicieni respectați la Bruxelles și nu de escobari locali puși pe distrugere și pe jaf”, a spus Bogdan Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

Târâș-grăpiș, vom avea o lege a salarizării unitare. Vișan: „A venit târziu, dar forma este OK”. Turcescu: „Un Guvern de impotenți, rupți de realitate”. SNPPC: „Închidem țara și plecăm! O lege de rahat!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *