Spread the love

Guvernul României plănuiește un fond de 100 de milioane de euro, care va fi destinat autorităților locale, pentru susținerea proiectelor de infrastructură, ce urmează a fi finanțate de Comisia Europeană în următorul exercițiu financiar (2021-2027).

În avanpremiera acestui exercițiu financiar european, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, speră ca viitorul primar al municipiului să fie un liberal, iar acesta să acceseze fonduri europene pentru a schimba fața tristă a blocurilor gri și pentru a demara investiții în tot orașul.

„România, ca și celelalte state europene, are de îndeplinit o serie de obiective, privind dezvoltarea durabilă, până în 2030. Sunt multe orașe din România, printre care și Constanța, care au de recuperat decalajele de trai față de Europa Occidentală și aici mă refer de la spații verzi până la tot ce ține de confortul vieții. Următorul primar al Constanței va avea o șansă uriașă, aceea de a schimba fața tristă a blocurilor gri, de a reda o atmosferă modernă centrului, unde domnește de ani de zile izul de naftalină, de a face investiții în fiecare cartier din orașul nostru, dar și de a face ca spațiile verzi să fie peste media europeană. Subliniez, este pentru prima dată când un guvern al României pregătește un astfel de fond de 100 de milioane de euro, cu opt luni înainte de începerea exercițiului financiar. Concetățenii noștri din zona Peninsulă, Faleză Nord, Poarta 6, Tomis Nord sau alte cartiere, au dreptul să trăiască la nivel european, fie că vorbim de refacerea spațiilor publice dintre blocuri, a înființării ori modernizării parcurilor, fie că vorbim de reabilitarea centrului istoric. În exercițiile financiare precedente, primarii PNL din județul Constanța au reușit să aducă, în localitățile lor, cele mai mari finanțări din bani europeni și să dezvolte proiecte majore, care au redat o culoare și o atmosferă europeană orașelor, au îmbunătățit nivelul de trai și confortul cetățenilor. Este obligatoriu, pentru oricine va fi primarul Constanței – și sper că va fi un primar PNL- ca fondurile europene să reprezinte o prioritate, o urgență, în vederea ridicării nivelului de trai și al calității vieții”, a transmis Bogdan Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *