Huțucă (PNL) anunță marea conectare la gaze a localităților din județul Constanța, prin suplimentare la „Anghel Saligny”: „Sunt racordate doar 18 localități”

Ministerul Dezvoltării a anunțat modul de alocare a celor 52,5 miliarde de lei din programul de investiții Anghel Saligny, finanțat exclusiv din fonduri de la buget. Astfel, din cele 52,5 de miliarde de lei, 30 de miliarde lei merg la proiecte de drumuri și poduri, iar 22,5 de miliarde lei – la proiecte de apă și canalizare. Media alocării e de 1,25 miliarde de lei pe județ. Pentru județul Constanța, vorbim de o alocare de puțin peste 1,135 miliarde lei, din care peste 648 milioane lei sunt alocați pentru modernizarea drumurilor și podurilor.

Pe lângă aceste sume, o concentrare există și pe conectarea la rețeaua de gaze, iar președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a anunțat faptul că, pentru județul nostru, vorbim de o suplimentare de aproape 170 milioane lei, pentru atingerea acestui obiectiv. De asemenea, Huțucă a salutat adoptarea Legii offshore în Senat, care va asigura independența energetică a României și care, cel mai probabil, va fi adoptată definitiv săptămâna care urmează, în Camera Deputaților:

„Ministerul Dezvoltării a repartizat fondurile pe criterii aplicate la nivel național, prin Programul Anghel Saligny pentru rețelele de distribuție a gazelor naturale. Este încă o veste extrem de importantă, mai ales că 70% din localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de gaze, iar județul nostru se înscrie în acest trend. Conform Anuarului Statistic al județului Constanța, din 2019, la rețeaua de gaze naturale erau racordate doar 18 localități. Conform repartizărilor făcute pe bază de criterii obiective, județului Constanța i-au revenit 168 092 574 de lei. Această repartizare de fonduri vine să completeze Programul Anghel Saligny la care au fost deja alocate fondurile pentru rețeaua de apă, canalizare și drumuri. De asemenea, rețelele de gaze naturale sunt extrem de importante în ceea ce înseamnă trecerea spre o energie mai puțin poluantă, precum și reducerea costurilor de încălzire și protejarea mediului. Aș mai adăuga și faptul că Legea Offshore, care se referă la deblocarea investițiilor și exploatarea gazelor din Marea Neagră și care a trecut de Senat, va asigura independența energetică a României dar, în același timp, prin investiții în rețele de distribuție, am putea aduce acest bun mai aproape de nevoile românilor și ale companiilor românești”, a transmis deputatul Huțucă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.