Huțucă (PNL) anunță ELIMINAREA taxei de pod peste Dunăre: „Acest lucru face ca produsele noastre să fie mai puțin competitive pe piața românească”

Încă de la sfârșitul lunii trecute, aproape toți parlamentarii constănțeni au dezbătut intens în comisii un proiect de lege inițiat în legislativul trecut de președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, respectiv eliminarea taxei de pod peste Dunăre pentru conducătorii de autovehicule.

Este, probabil, singura inițiativă susținută atât de parlamentarii puterii cât și de cei ai opoziției. După ce au dezbătut în comisii, parlamentarii au ajuns la concluzia că trebuie să se miște repede. Între timp, inițiatorul, Bogdan Huțucă, arată că această taxă este nu doar discriminatorie, ci și una care îi afectează economic pe dobrogeni și a promis eliminarea ei:

După cum știți, în urmă cu doi ani, am inițiat un proiect de lege prin care mi-am propus să eliminăm taxele pe care le plătesc șoferii pentru traversarea podurilor Fetești – Cernavodă și Giurgeni – Vadu Oii. Am arătat atunci că această taxă nu se justifică, deoarece șoferii oricum achită rovinieta pentru folosirea drumurilor naționale. Nu mi se pare corect ca aceștia să plătească suplimentar o taxă, căci acest lucru face ca produsele noastre să fie mai puțin competitive pe piața românească. Astfel, dacă vom elimina această taxă, vom sprijini indirect atât antreprenorii, în special transportatorii, cât și angajații constănțeni. Din păcate, în anii trecuți, nu am avut majoritatea parlamentară necesară pentru a trece această lege. Acum însă, proiectul a fost retrimis la comisie, ceea ce ne oferă nouă încă o șansă de a face acest lucru foarte bun pentru constănțeni. Voi reveni aici cu noutăți despre această inițiativă. Sper că vom găsi împreună soluții pentru aprobarea acestui proiect”, a transmis Bogdan Huțucă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Huțucă (PNL) anunță ELIMINAREA taxei de pod peste Dunăre: „Acest lucru face ca produsele noastre să fie mai puțin competitive pe piața românească”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *