Huțucă: „Orice român care, anul acesta, își va face vacanța în România, va contribui la salvarea capitalului românesc”

Ministerul Economiei promite sprijin pentru sectorul de turism, puternic afectat de măsurile restrictive impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Zilele trecute, ministrul Virgil Popescu promitea că industria turismului va beneficia de un pachet de ajutor cu o componentă îndreptată spre reducerea costurilor cu energia electrică a hotelurilor şi restaurantelor şi o componentă care vizează capitalul de lucru, respectiv granturi pentru finanţarea cheltuielilor ce vor trebui făcute pentru aranjarea spaţiilor în vederea primirii turiştilor.

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, salută anunțul lui Virgil Popescu și a arătat luni că Guvernul are la dispoziție 1 miliard de euro pentru a sprijini IMM-urile, din care o parte va fi alocată industriei turismului. De asemenea, se pregătesc pachete de măsuri financiare, pentru că proprietarilor de hoteluri, restaurante, cafenele, baruri li se vor impune, cel mai probabil, niște reguli ce vor viza siguranța clienților, reguli care vor presupune niște costuri suplimentare, iar statul va asigura și sprijin suplimentar financiar domeniului HoReCa.

„Doresc să subliniez că orice român care, anul acesta, își va face vacanța în România, va contribui la salvarea capitalului românesc, la protejarea investitorului român, la promovarea turismului nostru. Fiecare ban pe care îl cheltuim la noi în țară înseamnă mai multe fonduri pentru infrastructură, sănătate și educație”, a transmis Bogdan Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *