Huțucă insistă pentru facilitățile fiscale propuse de liberalii de la municipiu: „Dezbaterea publică să dureze cât mai puțin, pentru revenirea rapidă la normal”

Consilierii liberali ai municipiului Constanța au inițiat, marți, spre dezbatere publică și aprobare, un proiect de hotărâre pentru acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale, în contextul pandemiei de coronavirus. Criza creată de virusul SARSCoV-2 a determinat Guvernul să pună la dispoziția autorităților locale o serie de mijloace juridice în baza cărora acestea pot acorda facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale.

Potrivit proiectului de hotărâre, cetățenii municipului Constanța ar urma să beneficieze de mai multe facilități, disponibile AICI! Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, își susține colegii de la municipiu și a transmis miercuri faptul că măsurile propuse pot fi privite ca o investiție a primăriei în contribuabili și, totodată, trebuie adoptate cât mai repede.

„Îi felicit pe consilierii liberali care au luat, în interesul antreprenorilor din municipiul Constanța, una dintre cele mai importante măsuri anticriză: promovarea unui proiect prin care să beneficieze de facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale. Guvernul Orban a creat cadrul legal pentru sprijinirea mediului de afaceri dar, până la urmă, autoritățile locale sunt cele care dau curs, sau nu, prevederilor OUG 69/2020.Nimeni nu deține o inventariere a companiilor afectate de pandemie. Nimeni nu poate face estimări bugetare. Însă, două principii au ghidat consilierii liberali sa propună comunității măsurile care se regasesc in HCL:

-Sustinerea companiilor afectate astfel incat acestea sa își poată reveni rapid- dacă guvernul a suspendat activitatea unor firme este normal ca Municipalitatea sa vina cu o compensatie. Bugetul municipalității este alimentat și din cotele defalcate din impozitul pe venit , iar măsurile propuse au ca scop readucerea companiilor în stadiul în care sa genereze din nou surse de finanțare pentru proiectele locale; Măsurile pot fi privite ca o investiție a primăriei în contribuabili;

-Echilibrul bugetului local pe termen scurt să nu fie afectat- documentele emise de Guvern prevăd posibilitatea reducerii cu până la 50%, însă liberalii constănțeni consideră că procentul de reducere propus, care nu atinge maximul permis de OUG 69/2020, va fi proporțional cu cele două luni de stare de urgență, la care se adaugă o lună aferentă relaxărilor generale a măsurilor impuse prin starea de alertă și anume de 25%.

O estimare corecta a impactului bugetar si a reglajelor ce trebuiesc realizate pe procente se pot face numai după depunerea cererilor de către categoriile afectate stipulate in proiectul de Hotarare de Consiliu.Insist ca dezbaterea publică să dureze cât mai puțin pentru că asta înseamnă revenirea mai rapidă la normal a companiilor afectate”, a transmis Bogdan Huțucă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *