Huțucă îl provoacă pe Făgădău: „Să supună dezbaterii publice achiziția de terenuri de la privați, ca să facă spații verzi, așa cum face Primăria Viena”

Realizarea Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului Constanța și regulamentul local de urbanism aferent a fost prelungit până în 2023, în urma votului dat miercuri de consilierii locali municipali. Actualul PUG, singurul plan urbanistic de după Revoluție, datează din 1999 și prelungirea realizării viitorului PUG i-a iritat din nou pe reprezentanții opoziției locale.

În cadrul unei conferințe de presă, organizată joi la sediul partidului, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, i-a lansat o provocare primarului municipiului, Decebal Făgădău: să propună, public, achiziția de terenuri de la privați, pentru realizarea de spații verzi.

„Să stabilim foarte clar câte etaje trebuie să aibă o clădire, să nu mai facem excepții; dacă se construiește sau nu se construiește într-o anumită zonă, să nu mai facem excepții și nu vreau să bat monedă pe un subiect de care se vorbește atât de mult încât lumea devine plictisită, dar e cel mai important subiect al Constanței: zonele verzi! Când mă uit în București, e incredibil, ai cinci blocuri și o bucată de beton – s-a spart betonul, s-a adus pământ, s-au pus băncuțe, s-a pus locul de joacă, s-au plantat copacii, s-au pus boscheții și ai o oază care atrage toți tinerii și pensionarii din zonă. Nu pot să înțeleg de ce e așa complicat… iar dacă Primăria continuă să lucreze pe PUZ și nu face nimic să dinamizeze PUG, pe viziunea actualului primar și a aparatului Primăriei, nu ne așteaptă absolut nimic bun. (…) Eu aș veni în fața cetățenilor, aș arăta toate terenurile din Constanța și aș spune: aici pot să fac ceva, aici nu pot să fac ceva! Aș supune dezbaterii publice achiziția de terenuri de la privați, cum face Primăria Viena, cum fac și altele… dar fără o dezbatere publică nu poți să faci lucrul ăsta, pentru că tema e controversată”, a spus Bogdan Huțucă.

La ședința de miercuri a CLM, consilierii locali liberali s-au abținut la votul pe proiectul de prelungire a realizării PUG, iar primarul Făgădău a spus că „nu voi mai suporta multă vreme minciuna și ipocrizia unor politicieni de joasă speță”: „Nu este un lucru care să se întâmple peste noapte. Doar dezbaterea sau analiza din punctul de vedere al impactului asupra mediului, după părerea mea, va dura poate chiar doi ani de zile. Este un document de planificare ce se face o dată la 20-25 de ani. (…) Pentru că avem ba blocuri între case, ba, mai nou, case între blocuri, ceea ce nu este firesc! M-am săturat să tot răspund la mizeriile de genul Făgădău distruge spațiul verde!”, a spus primarul.

CITEȘTE ȘI:

Consilierul municipal al PNL Mihaela Andrei cere Primăriei recondiționarea treptelor care facilitează accesul la Plaja Modern

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *