Huțucă îl laudă pe primarul Urziceanu: investiție de un milion de euro, la Negru Vodă. „Prea multă lume spune că la noi în Dobrogea nu se poate ca în Ardeal, că oamenii sunt nu știu cum…”

Primarul orașului Negru Vodă, Petre Urziceanu, se înscrie pe lista primarilor liberali care se pot lăuda cu reușite în privința absorbțiilor fondurilor europene. Acesta a reușit să acceseze și să finalizeze un proiect de aproape un milion de euro pentru reabilitarea unui parc din localitate și președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, l-a felicitat, luni, cu prilejul inaugurării.

„Dacă v-aș fi spus că într-un orășel, aproape de granița cu Bulgaria, există o administrație locală care investește aproape 1.000.000 de euro în spații verzi pentru comunitatea sa, probabil nu m-ați crede. Venind din orașul lui Decebal Făgădău, unde nu s-a putut reabilita un simplu parc pe fonduri europene iar spațiile verzi sunt de fapt petece de iarbă arse de soare, este greu de imaginat că peste 15.000 de metri pătrați de parcuri sunt irigate în fiecare seara și că totul este controlat prin calculator. Dacă mai adaugi la asta și faptul că există un proiect aprobat pentru construcția unui centru multifuncțional pentru tineret cu bazin de înot semi-olimpic acoperit, adică alt proiect despre care în capitala județului nici nu sperăm, atunci chiar o să credeți că vă mint. Cu toate acestea, primarul PNL al orașului Negru Vodă, Petre Urziceanu, a reușit în doar trei ani să schimbe fața orașului Negru Vodă…și acesta este doar începutul. Prea multă lume spune că la noi în Dobrogea nu se poate ca în Ardeal, că acolo e altfel, că oamenii sunt nu știu cum etc…. (…) Chiar dacă oamenii (din Negru Vodă – n.r.) își pierduseră speranța că se mai poate schimba ceva, cu toate că puterea stătea chiar în votul lor, noua administrație liberală le-a demonstrat deja că se poate și altfel, că se poate ca „în afară”! Noi, colegii liberali, suntem mândri de ceea ce a reușit să facă domnul primar Petre Urziceanu în doar trei ani de mandat, m-a onorat invitația dânsului și mă bucur că am putut fi astăzi prezent la inaugurarea acestui frumos proiect”, a spus deputatul Huțucă.

Realizat din fonduri europene în valoare de 850.000 euro, proiectul a presupus reconversia funcțională a două terenuri neutilizate în suprafață de peste 15.000 de metri pătrați și amenajarea de noi spații verzi, sistem modern de irigații, locuri de joacă pentru copii, spații pentru tineri și pensionari. De asemenea, întregul perimetru este monitorizat și supravegheat video.

Pe lângă realizarea acestui parc, Primăria Negru Vodă mai are în derulare următoarele proiecte:

– proiect european transfrontalier pentru reabilitarea drumurilor, în valoare totală de 7.9 milioane euro

– până la finalul anului acesta, se va da în folosință un bloc de locuințe sociale pentru tinerii orașului, investiția fiind de aprox. 2.2 milioane de lei

– pentru educație, administrația liberală a accesat 9.3 milioane lei pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea liceului din localitate

– proiect de 2.6 milioane de lei pentru construirea unei noi grădinițe cu program prelungit în localitate.

– proiect European aflat în evaluare: construirea unei noi școli, cu teren și sală de sport multifuncțională în satul Daraban, valoarea totală a proiectului fiind de 740.000 de euro.

– proiect de 7.5 milioane de euro pentru construirea unui cartier de locuințe sociale, concomitent cu o reamenajare urbanistică a întregii zone – trotuare, străzi și parcuri noi, locuri de joacă sau de recreere. În cadrul aceluiași proiect, se va construi și un centru multifuncțional pentru tineret, cu bazin de înot semi-olimpic acoperit.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *