Huțucă îl compară pe Făgădău cu Boc: „Domnule primar, fondurile europene reprezintă un motor de dezvoltare foarte rapid. Dvs. ne anunțați că s-a mai pus o șipcă pe acoperișul Cazinoului”

Se încing spiritele între politicienii constănțeni o dată cu apropierea anului electoral 2019. În acest sens, liberalii pun tunurile pe primarul Constanței, Decebal Făgădău, pe care îl întreabă ce a făcut pentru oraș. Întrebarea vine de la președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă, care i-a trimis primarului Decebal Făgădău o scrisoare publică și în care compară Constanța cu municipiul Cluj.

„Vă întreb pentru că ieri (joi, 22 noiembrie, n.r.), primarul Emil Boc a fost la Bruxelles, unde a semnat aderarea Clujului la inițiativa strategică privind susținerea economiei de inovare în orașele din Europa, devenind astfel primul oraș românesc care devine parte acestui program. Este vorba despre un proiect care urmărește crearea unui sistem de suport pentru orașele din Europa care au ca obiectiv strategic dezvoltarea economică bazată pe inovare. (…) Știm că pentru dvs. sunt cuvinte prea mari și poate fără sens, dar pentru orașe precum Cluj Napoca, Arad, Oradea, fondurile și proiectele europene chiar reprezintă un motor de dezvoltare foarte rapid și fără eforturi financiare mari. Este nevoie, însă, într-adevăr, de efortul dvs și al colegilor dvs din Primărie pentru a identifica problemele și oportunitățile Constanței, de a scrie și a depune proiecte sustenabile pentru acest oraș.Pare a fi însă o strategie a PSD, pe care și dvs ca primar al Constanței o îmbrățișați cu ardoare, de a vă îndepărta de Europa, de valorile și regulile UE, de a sta departe de tot ce implică investiții din fonduri europene. Într-adevăr, comunitatea europeană este foarte atentă la corectitudinea și transparența în cheltuirea acestor fonduri, și de aceea vă temeți, dvs și colegii din PSD în general, de banii europeni. Domnule primar Făgădău, e timpul ca orașul Constanța să se dezvolte, să devină atractiv pentru cetățeni și investitori, dar pentru asta e nevoie de proiecte, de fonduri, de strategii de dezvoltare și nu doar de cârpeli și mici ciupeli. În timp ce primarul Emil Boc informa ieri (joi, n.r.) cetățenii despre aderarea Clujului la inițiativa strategică privind susținerea economiei de inovare în orașele din Europa, dvs, pe pagina Primăriei, făceați inventarul amenzilor de parcare date constănțenilor și ne anunțați că s-a mai pus o șipcă pe acoperișul Cazinoului…“, se arată în mesajul lui Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

Suntem cu ochii pe ei: ce au făcut până acum aleșii Constanței în Parlament

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *