Huțucă, despre scandalul din PNL: „Rufele se spală în familie! Zamfir trebuia să se asigure că proiectele sale sunt în conformitate cu doctrina liberală!”

Circoteca liberală trece de la irelevant la patetic, întrucât PNL, ca partid de opoziție, se comportă ca și cum ar fi la guvernare: bătaie pe funcții, execuții, telefoane cu indicații și acuzații care mai de care mai grele în spațiul public. Tocmai răfuiala publică este criticată de președintele organizației județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. Acesta consideră că „rufele se spală în familie”, însă, dacă tot nu s-a respectat acest principiu, chiar prevedere statutară, ar opta pentru tabăra președintelui Ludovic Orban, în detrimentul parlamentarului executat, Daniel Zamfir. Huțucă ne-a precizat că nu a urmărit în detaliu bălăcăreala de la centru, dar este convins că dacă un parlamentar propune proiecte care nu sunt în concordanță cu doctrina partidului ar trebui să și le susțină „fără sigla partidului în spate”, pentru că „cei afectați de proiect s-ar îndrepta împotriva organizației care susține individul”.

„Nu am fost foarte mult la curent cu ceea ce se întâmplă, dar eu spun un principiu la care țin foarte mult: rufele, întotdeauna, se spală în familie. Toate dezbaterile pro și contra trebuie să aibă loc în interiorul organizației, iar în exterior se iese cu punctul de vedere al majorității, iar ceea ce spun eu este și o prevedere statutară. (…) Este (tipic) tuturor partidelor acest comportament și această atitudine, ce să spun… am înțeles că au fost niște ieșiri publice nepotrivite. Atunci când ai un proiect trebuie să te asiguri că într-un mod sau altul este în conformitate cu doctrina acelui partid, dacă nu este în interiorul doctrinei și ideilor care caracterizează ideile publice ale acelui partid te duci și îl susții în nume personal, fără să ai sigla acelui partid în spate. Nu i se poate interzice unui parlamentar să își susțină proiectele, dar atunci când susții un proiect care nu reprezintă doctrina liberală riști ca cei care sunt afectați de acest proiect să se îndrepte împotriva organizației care susține acel individ. Nu am analizat activitatea domnului Zamfir, nu m-a interesat în mod special, o să fiu atent de acum încolo dat fiind faptul că în spațiul public au ieșit astfel de aprecieri, care trebuia să se consume exclusiv în interiorul organizației. Nu poți să transformi spațiul public într-o arenă și nu înainte de a-ți consuma toate energiile în interiorul partidului”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

Daniel Zamfir este inițiatorul Legii dării în plată, iar activitatea sa parlamentară a fost și este concentrată pe lupta împotriva abuzurilor bancare, aspect care, consideră parlamentarul, a deranjat leadershipul liberal, care, doctrinar, este apropiat de instituțiile financiare. Răfuiala lui Zamfir cu Banca Națională a României a atins și cote jignitoare, parlamentarul anunțând zilele trecute: „Dacă mai avea cineva vreo îndoială că Orban execută ordinele bancherilor, iată cum discută reprezentantul BNR, Daniel Oanță, despre execuția mea: „S-a rezolvat”! P.S, în discutie, eu sunt „instalatorul”. Așa îi place lui Isărescu să-mi zică, aluzie la facultatea pe care am absolvit-o”. Zamfir a fost înlocuit de la şefia Comisiei Economice din Senat de Florin Cîțu, cu prilejul alegerii reprezentanților în funcţiile de conducere la începutul fiecărei sesiuni parlamentare. Motivul a fost numai bun de scandal cu Ludovic Orban, despre care Zamfir a spus că a dat telefoane pentru a influența votul. Aceeași acuzație a adus-o și deputatul PNL, Adriana Săftoiu, care a arătat cu degetul spre Ludovic Orban și a spus că ar fi fraudat alegerile pentru șefia grupului parlamentar din Senat a liberalilor. Săftoiu a pierdut șefia grupului PNL din Cameră în favoarea Ralucăi Turcan, pentru care Ludovic Orban ar fi făcut lobby personal pe lângă deputați.

„A fost un vot secret, eu nici nu am participat la şedinţele de grup, nu a existat nicio decizie a Grupului Executiv care să impună vreo alegere. Eu cred că este o alegere bună, l-am felicitat pe domnul Cîţu, care va fi şi mai vocal şi va vorbi despre efectele toxice create de programul de guvernare PSD”, a spus Ludovic Orban imediat după votul care l-a debarcat pe Daniel Zamfir. Între timp, Zamfir a precizat că va merge „până în pânzele albe” cu legile sale și va continua lupta împotriva abuzurilor băncilor, în special cu cele ale IFN-urilor.

De asemenea, Zamfir a dezvăluit că după consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare privind desemnarea unui nou premier, comunicatorii PNL au primit un mail intern în care li s-au trasat mesajele ce ar fi trebuit transmise în apariţiile publice și, printre aceste indicații, se regăsește cel referitor la contrazicerea președintelui țării, Klaus Iohannis. Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, ne-a precizat că organizația județeană nu a primit o astfel de indicație, fiind chiar contrariat de idee.

„Nu există așa ceva! Eu sunt membru în Biroul Executiv al PNL și, în permanență, ne asigurăm că proiectele noastre și politicile sunt aliniate cu cele de la președinție. Niciodată nu am auzit măcar o insinuare în sensul în care mi l-ați descris”, a concluzionat Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *