Huțucă, despre excluderea consilierilor Baisan, Rezeanu și Căliminte: „Decizia nu este definitivă”

Organizația municipală Constanța a Partidului Național Liberal a decis joi seară retragerea sprijinului politic și excluderea din partid a consilierilor locali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, precum și a consilierul județean Remus Cristy Băisan.

Liberalii s-au ȚICNIT! SMS-uri în ceas de seară: „Lui Dragomir îi este frică de plângeri penale. Huțucă este doar o păpușă cu ațe”

Organizația condusă de George Muhscină a precizat că retragerea sprijinului politic și excluderea celor trei consilieri a fost propusă de Comisia de Anchetă constituită la nivelul Filialei PNL Constanța pentru analizarea activității aleșilor locali. Biroul Politic Local al PNL Constanța a luat act de raportul comisiei și a votat pentru retragerea sprijinului politic și excluderea din PNL, în toate cele trei situații.

Concluzia comisiei a fost că Romeo Rezeanu, Horia Căliminte și Remus Cristy Băisan au încălcat în mod repetat prevederile Codului Etic, ale Regulamentului și ale Statului Partidului Național Liberal.

„Trag un semnal de alarmă la actuala conducere județeană că în fiecare minut în care conducerea PNL municipiu și secretariatul general sunt patronate de domnii George Muhscină și Robert Boroianu, PNL-ul local moare încet, se transformă într-o formă fără fond, un fel de SRL politic în insolvență morală. (…) Cum să se apropie antreprenorii, oamenii de afaceri de un partid al cărui lider local este acuzat chiar de asociatul lui de afaceri că i-a dat țeapă? Că l-a înșelat? Cum să se apropie antreprenorii, oamenii de afaceri de un secretar general actual făcea trafic de influență la mine ca să trecem un PUZ al unui partener de afaceri la care domnul Boroianu avea datorii istorice…” – din discursul consilierului local Romeo Rezeanu, în cadrul ședinței de joi.

De partea cealaltă, consilierul județean Remus Cristy Baisan ne-a spus că așteaptă punctul de vedere al președintelui PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

„Eu nu am cum să fiu exclus de organizația municipală! În al doilea rând, nu am fost chemat la nici o discuție pe acest subiect la partid, nu mi s-a luat un punct de vedere. Este vorba despre niște oameni care fac politica banului și nu a cetățeanului, ca să ne fie foarte clar despre ce vorbim! Ceea ce vă spun acum trebuie să știe toată lumea! Motivul excluderii îl reprezintă faptul că în campania electorală au luat pentru cei puși pe lista de consilieri județeni câte 10.000 EUR de persoană, de la oameni care nu au intrat în CJC, iar acum ca să-și onoreze promisiunile trebuie să excludă anumiți oameni ca să îi urce pe cei de la care au luat banii. Urmează Geanina Topolog și Lavinia Stan! Oameni care au plătit câte 10.000 EUR! Iar dacă ei nu sunt de acord cu declarația mea, să mă dea în judecată! Dacă vor îndrăzni să facă lucrul ăsta vor avea surprize foarte mari! Nu vor avea curaj, că lucrurile stau cum spun eu, cu dovezi! (…) Acești noi membri din BPL sunt șoferi, angajați de la firmele lui Muhscină și Boroianu, care nu au nici o treabă cu PNL! Acolo se face politica banului, nu a cetățeanului. Aștept o confirmare de la președintele Bogdan Huțucă, că așa stau lucrurile! Muhscină și Boroianu nu sunt șefii mei!”, a spus Baisan, pentru TOMIS NEWS.

De partea cealaltă, președintele organizației județene a PNL, deputatul Bogdan Huțucă îndeamnă la calm, considerând că mai există încă două foruri ale partidului care trebuie să consfințească această situație.

„Nu este definitivă, va avea loc vot secret în Biroul Politic Județean pentru cei doi consilieri locali și în Comitetul Director Județean pentru consilierul județean. S-a întocmit o comisie la nivel de BPJ, care a analizat toate ieșirile publice ale mai multor membri de partid, că cele trei nu sunt singurele dosare care se analizează. Comisia a prezentat un raport și prevederile statutare încălcate, fără să se ia vreo sancțiune care trebuie acordată. Sancțiunea a decis-o BPJ. Astăzi (vineri – n.r.), la ora 18:00, va avea loc BPJ, în care se vor decide mai multe aspecte, dar nu este forul suprem, mai este și CDJ”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.