Huțucă acuză Guvernul de apucături dictatoriale: „Consideră că realitatea reflectată de INS poate fi subordonată discursului politic”

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, anunță, vineri, că după ce Institutul Național de Statistică a anunțat pentru martie o cifră record de 5% inflație și după ce același institut a anunțat că salariul net a scăzut cu 145 de lei în luna ianuarie și că salariile personalului medical au scăzut ca urmare a „revoluției fiscale”, Guvernul Dăncilă a găsit soluția: va aviza comunicatele INS!

Socialiștii au crezut mereu că realitatea poate fi subordonată discursului politic. Dacă afară e zi, ei fac repede o comisie care să voteze că afară e noapte. Dacă se supără trec asta și prin Parlament. Exact așa se întâmplă și cu INS. (…) Așa că de acum încolo putem sta liniștiți. Putem avea inflație, creșteri de prețuri, ROBOR record, scăderi de salarii, ce mai, poate să vină și apocalipsa. Dacă doamna Dăncilă zice ca e bine, atunci așa va fi. Realitatea nu mai contează. Realitatea e soroșistă”, consideră deputatul Huțucă.

Parlamentarul o ia în vizor și pe ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pe care o acuză că „a mărit salariile până le-a mișcorat”. 

„PSD joacă alba-neagra cu nivelul de trai al românilor. Este clar că guvernarea PSD-ALDE pare a fi mai degrabă un joc al paradoxurilor, un joc care are un singur perdant: românul de rând”, concluzionează Huțucă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri seară că în raportul INS privind creşterile salariale sunt comparate alte luni şi alţi ani şi nu poate fi vorba despre scăderi salariale, ci doar despre creşteri.

Datele publicate recent de INS nu au fost pe placul PSD-ALDE și, astfel, instituția va trece în subordinea directă a premierului. În prezent, INS funcționează în subordinea Secretariatului General al Guvernului. Prin HG, orice decizie a INS va trebui semnată de acum înainte de către premier, ceea ce va ridica mari semne de întrebare asupra acurateței datelor care vor fi comunicate.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *